Bij Doomijn stimuleren we sociale interactie en spel tussen kinderen onderling en met de pedagogisch medewerkers. Met gerichte activiteiten leren kinderen hulp te vragen en te bieden, initiatief te nemen, voor zichzelf op te komen en voor elkaar te zorgen. Ze krijgen het gevoel dat ze erbij horen en bijdragen aan het geheel.
Naast leuk is spelen ook heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind. Het is de mooiste basis om te leren en heeft invloed op vrijwel alle ontwikkelingsgebieden. Binnen onze opvang is een gericht aanbod van spel- en bewegingsactiviteiten, afgestemd op leeftijdsfase. Natuurlijk mogen kinderen ook vrij spelen en hun eigen interesse volgen. Want daar groeien ze van. Bij Doomijn willen we dat alle kinderen van 0 tot 13 jaar een fijne tijd hebben, in een veilige en leerzame omgeving. Daarbij passen we ons aan en bewegen we mee met elke leeftijd en ontwikkelingsfase.
Een baby zoekt al snel na de geboorte actief contact met haar omgeving. Door te lachen, geluidjes en oogcontact te maken. Daarbij is het belangrijk dat een baby zich veilig kan hechten aan een ouder/verzorger. Door veel te knuffelen (huidcontact!), te zingen, te praten en te spelen met je baby bevorder je de hechting en daarmee de sociaal emotionele ontwikkeling.
Naast leuk is spelen ook heel belangrijk in de ontwikkeling van het kind. Het is de mooiste basis om te leren en heeft invloed op vrijwel alle ontwikkelingsgebieden.
Een dreumes is nog heel erg op zichzelf gericht en speelt alleen, of naast anderen. Een peuter krijgt steeds meer interesse in leeftijdsgenootjes en ‘samen spelen’ begint steeds meer vorm te krijgen.
Bij Doomijn stimuleren we sociale interactie en spel tussen kinderen onderling en met de pedagogisch medewerkers. Met gerichte activiteiten leren kinderen hulp te vragen en te bieden, initiatief te nemen, voor zichzelf op te komen en voor elkaar te zorgen.
De kleuter/jonge schoolkind wordt steeds zelfstandiger en kan steeds meer dagelijkse routines als bijvoorbeeld uit- en aankleden zelfstandig uitvoeren. Samenspelen met leeftijdsgenootjes en bij een groep horen wordt steeds belangrijker. De veilige aanwezigheid van een ouder/verzorger blijft een voorwaarde, al kun je letterlijk steeds meer op de achtergrond beschikbaar blijven.