Villa Doomijn - Doomijn | Kinderopvang

Villa Doomijn

  • {{suggestie.string}}
Selecteer types

Stap in een wereld vol avontuur, ontdek kinderopvang Villa Doomijn. Hier in Groningen en Meppel is het fijn om te zijn – binnen in onze gezellige stadsvilla’s én buiten in onze tuinen vol uitdagingen. Hier is ruimte om te spelen en groeien, ruimte voor talent en voor wie je bent. Ruimte voor jou.

Verrassend en betoverend

Kinderopvang Villa Doomijn is de echte wereld in het klein; onze en jouw kinderwereld. Deze verrassende kinderopvang en buitenschoolse opvang zijn gevestigd in wondermooie oude stadsvilla's. Hoge plafonds, kroonluchters en hoekjes om je te verstoppen. Grote groene tuinen om te verkennen en beleven. En natuurlijk zijn er onze enthousiaste pedagogisch medewerkers die naar je omkijken en uitkijken, elke dag!

Binnen en buiten fijn

Onze villa’s aan het Damsterdiep in Groningen en het Zuideinde in Meppel zijn heerlijk ruim én uitdagend. Hier kun je je in alle gezelligheid en veiligheid verwonderen. Over alles wat de wereld en het leven bieden. En dat is veel, vooral als je zo jong en nieuwsgierig bent. Ga je mee op avontuur? Dat kan hier goed, want bij Villa Doomijn is het binnen én buiten fijn.

Binnenruimte als pedagoog
Uitdagend, spannend, puur en echt. Binnen is het een feest voor alle zintuigen. In elke ruimte ontdek je iets anders en leer je iets nieuws. Een wereld aan speelgoed en spelletjes, hutten en verstophoekjes, knutselplezier en beweegvertier. Extra fijn én gezond: onze kinderkok zorgt iedere dag voor vers bereide (warme) maaltijden. Ook een feest voor de smaakpapillen dus. Educatief en pedagogisch zit het binnen bij Villa Doomijn helemaal goed. We hebben alles in huis voor nieuwsgierige handjes, voetjes, oogjes, neusjes en oortjes. We zeggen wel eens: we zien onze binnenruimte als pedagoog.

Buitenruimte als pedagoog
Zo zien we onze buitenruimte ook, als uitdagende pedagoog. En als de échte verwonderwereld van Villa Doomijn. Bosjes, bomen en sluippaadjes. Water, stenen en zandtaartjeszand. Takken, stronken én modderplassen – jazeker, vies worden mag! Oh, vergeet vooral onze belevingstuin niet. Die is elk seizoen en elke dag weer anders. Je blijft je verwonderen. We zijn dus buiten wanneer het kan, minimaal een uur per dagdeel. Ons motto is dan ook: slecht weer bestaat niet, goede kleding wél! Een regenjas en regenlaarzen, dat is alles wat jonge ontdekkers nodig hebben om de kinderwereld in te stappen. Elke dag een stapje verder, in de wereld van Villa Doomijn.

Reggio Emilia: jouw talenten, jouw eigenheid

Jouw talenten, eigenheid en nieuwsgierigheid krijgen de ruimte. Onze pedagogisch medewerkers zien en horen jou; we kiezen voor luisteren in plaats van vertellen. Precies zoals pedagoog en filosoof Loris Malaguzzi het bedacht en bedoelde: de Reggio Emilia methode. Wij werken ermee, jij groeit ervan. Hier bij Villa Doomijn. Je mag verkennen, ontdekken en ervaren in jouw eigen tempo. Want je weet zelf goed wat je leuk vindt, boeit en bezighoudt. Daar kijken onze pedagogisch medewerkers goed naar; we bestuderen je, we horen wat je zegt en bekijken wat je doet. Zo kunnen we onze activiteiten en dagen aanpassen aan jou, aan jouw leergierigheid en creativiteit, aan wat jij nodig hebt.