Activiteiten met kinderen in Zwolle - Doomijn | Kinderopvang

Activiteiten met kinderen in Zwolle

boom met eend tekening

Woon jij in de omgeving van Zwolle en ga jij er graag op uit met kinderen? Dan is er deze zomer genoeg leuks te doen! Harma werkt als activiteitenconsulent voor Doomijn én als pedagogisch medewerker op de bso, dus weet als geen ander wat kinderen te gek vinden. Van sportief tot cultureel of juist natuurlijk: deze uitjes zijn Harma’s favorieten.

Doepark Nooterhof

Genieten van groen en rust, terwijl de kinderen al spelend de natuur ontdekken? Dan ben je bij natuur-educatief park de Nooterhof aan het goede adres! Van de tuinen vol bloemen, planten en insecten, tot het vogelbos en de uitdagende waterspeelplaats. Picknick op het grasveld, voel van alles tussen je tenen op het blotevoetenpad of doe mee met een van de groene activiteiten. Op het terras kun je terecht voor een kop koffie of een ijsje.

Openingstijden
Woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Museum ANNO

In het gloednieuwe museum ANNO, middenin de binnenstad, vertelt de mooiste verhalen over Zwolle. ANNO biedt regelmatig toffe workshops aan op de woensdagmiddag, waarin kinderen zelf aan de slag gaan met de historie van Zwolle. Houd de Instagram van ANNO in de gaten voor de komende workshops!

De jongste museumbezoekers kunnen mee op ontdekkingstocht met Onna. Dit eendje neemt hen mee langs verschillende hotspots in Zwolle. Bij de balie van ANNO kun je hiervoor een gratis wandelkaart van ‘Onna ontdekt Zwolle’ ophalen. In de museumwinkel vind je ’t Zwolse Prentenboek, waarin de allerkleinsten spelenderwijs kennismaken met het Zwolse erfgoed.

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.

Filmtheater Fraterhuis

Het knusse filmtheater Fraterhuis is nét even wat anders dan de grote bioscoop en erg leuk om ook eens te bezoeken. Naast films voor volwassenen, vertonen ze hier – vooral in de zomermaanden – ook regelmatig kinderfilms voor €4,- of €6,50. De stichting achter dit filmhuis zet zich in om een breed publiek bewust te maken van thema’s rondom maatschappij, politiek en cultuur.

Openingstijden
Kijk op de website voor de agenda of om e-tickets te kopen. De kassabalie is op dinsdag- woensdag- en donderdagavond standaard om 18.30 uur open. Op alle overige momenten drie kwartier voor aanvang van en een kwartier na de voorstelling.

Museum De Fundatie

Voor een dagje kunst kijken is museum De Fundatie dé plek. Dit museum met het opvallende ‘ei’ op het dak – of is het een wolk? – is gratis voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar en op zaterdagavond zelfs voor iedereen! In de museumwinkel of online vind je kijk-en-doebladen vol opdrachten, weetjes en vragen over de kunstwerken.

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur. In de zomer wisselen de tentoonstellingen en zijn de openingstijden en ticketprijzen afwijkend, kijk op de website voor meer informatie.

Thuis bij Molletje

In het ondergrondse Molletjeshuis van kindertheater Thuis bij Molletje beleeft Molletje avonturen met zijn vriendjes Egel, Muis en Co het nijn. Kom naar het sprookjesachtige theater voor een open voorstelling of organiseer hier een kinderfeestje. Zing en speel deze zomer gezellig mee met interactieve poppenvoorstelling Jij mag er helemaal zijn!

Openingstijden
Op zondag 24 juli om 15:00 uur staat de voorstelling Jij mag er helemaal zijn op het programma. Reserveer een plekje of check de agenda voor andere open voorstellingen.

Zwolse theaters

Zijn jullie in voor nog meer theater? De Zwolse theaters schouwburg Odeon en theater De Spiegel hebben voorstellingen voor het hele gezin. In de zomervakantie is er geen programma, maar op zondag 26 juni kun je komen knutselen en van de voorstellingen genieten tijdens het Sprookjesfestival in de zomer.

Openingstijden
Bekijk het programma en bestel je kaarten voor het Sprookjesfestival in de zomer op zondag 26 juni. Voor en na de voorstellingen kun je je eigen kroon of drakenstaart knutselen in Café Foyé.

Pontje ’t Kleine Veer

Schipper, mag ik overvaren? Voor een kijkje aan de andere kant van IJssel stap je gemakkelijk lopend of met de fiets op het pontje ’t Kleine Veer. Zo’n oversteek is een belevenis op zich én de kortste weg van Zwolle naar Hattem. Wie weet kun je zelfs een bezoekje brengen aan het Bakkerijmuseum!

Openingstijden
Tot en met zondag 30 oktober 2022 vaart ’t Kleine Veer dagelijks van 10:00 tot 18:00 uur.
Het Bakkerijmuseum is open op dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Boulderhal Roest

Boulderen? Dat is klimmen en klauteren zonder dat je een uitrusting of cursus nodig hebt. Bij Boulderhal Roest in Zwolle zijn allerlei makkelijke en moeilijke klimwanden te ontdekken. En met een speciaal circuit voor kinderen kun je al met kinderen vanaf 6 jaar samen komen boulderen!

Openingstijden
Maandag t/m zondag van 09:00 tot 23:00 uur.

Wat gaan jullie deze zomer(vakantie) samen ondernemen? Waar je ook van houdt, in en om Zwolle is altijd wat te doen. Veel plezier!