Een bijbaan bij Doomijn Kinderopvang - Doomijn | Kinderopvang

Een bijbaan bij Doomijn Kinderopvang

Een uitdagende bijbaan, daar was Danny (22 jaar) naar op zoek. En die vond hij in de kinderopvang op de buitenschoolse opvang bij Doomijn.

Ervaring opdoen

Na de lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding wil Danny aan de slag in het basisonderwijs, dat is een ding wat zeker is. Een baan in de kinderopvang is dus dé manier om alvast ervaring op te doen. Danny: “Met mijn mbo-opleiding Sport & Bewegen op zak, kan ik aan het werk op de bso. Ik pas dingen die ik in mijn opleiding leer toe in de praktijk en krijg een kijkje in het leven van de kinderen ná school. Daar leer ik heel veel van, want kinderen zijn zo anders op de bso dan wanneer ze op een stoel achter een schooltafeltje zitten.”

Het leukste aan het werken in de kinderopvang is het werken met kinderen, vindt Danny. “Daar krijg ik zoveel voor terug. Kinderen zijn heel puur en doen wat ze willen. Ik vind het mooi dat ik voor hen een voorbeeld mag zijn. Bij Doomijn kijken we naar wat kinderen kunnen, niet naar wat ze móeten kunnen. Het proces staat centraal en die visie spreekt mij heel erg aan. Daarnaast is geen enkele dag hetzelfde. De ene keer organiseren we een creatieve activiteit en de andere keer iets met sport en spel. Er zijn ook middagen dat de kinderen zelf uren zoet zijn, dat proces daar geniet ik van. Wat ook een groot voordeel is van deze bijbaan, is dat het best lekker verdient.”

“Bij Doomijn kijken we naar wat kinderen kunnen, die visie spreekt mij aan.”

Huisje, boompje, feestje

Naast pedagogisch medewerker is Danny ook nog steeds student. En daar hoort het studentenleven natuurlijk bij. “De combinatie van die twee totaal verschillende werelden vind ik heel mooi. ’s Middags werk ik met collega’s die in een heel andere levensfase zitten dan ik, echt huisje boompje beestje. ’s Avonds tap ik samen met mijn leeftijdsgenoten biertjes in de kroeg. Op deze manier kan ik alvast proeven hoe het ‘echte’ leven is en geniet ik tegelijkertijd van het studentenleven.”

Wil jij ook een leuke bijbaan?

Bekijk onze vacatures