Een combinatiebaan: afwisselend en inspirerend - Doomijn | Kinderopvang

Een combinatiebaan: afwisselend en inspirerend

Het zijn twee banen, maar het voelt als één. Aline (21 jaar) is pedagogisch medewerker én onderwijsassistent. Zo werkt ze ’s ochtends op basisschool De Phoenix in Zwolle-Zuid en ’s middags op de buitenschoolse opvang van Doomijn.

“Toen ik vorig jaar startte als onderwijsassistente werkte ik ook in de horeca. Heel leuk, maar niet ideaal. Dus die baan heb ik opgezegd”, legt Aline uit. Ze wilde wel graag meer uren werken. Met de bso gevestigd in de basisschool, was de keuze snel gemaakt en ging ze aan de slag bij Doomijn als pedagogisch medewerker. “Die afwisseling is heel leuk. ’s Ochtends help ik kinderen bij rekensommen en schrijfopdrachten en werken we samen aan leerdoelen. ’s Middags zie ik ze weer, maar in een heel andere setting. Er is dan meer ruimte om een gesprek te voeren over persoonlijke onderwerpen. Daardoor leer ik de kinderen een stuk beter kennen.”

Eenmaal op de bso, zijn de mogelijkheden oneindig. Aline: “Dat vind ik het leuke aan de bso, we hebben zoveel vrijheid in wat we aanbieden. Van knutselen en bouwen tot workshops met reptielen. Iedere dag is dus anders.” De visie van Doomijn helpt haar daarbij. “Door te kijken vanuit de belevingswereld van kinderen kom ik op nieuwe ideeën. Dat is ook handig voor mijn werk als onderwijsassistent. Zo probeer ik bijvoorbeeld rekenopdrachten interessanter te maken voor de kinderen door andere materialen te gebruiken. Dat maakt het net wat leuker dan rekenen op een werkblad.”

Ook aan de slag op de bso bij Doomijn? Bekijk onze vacatures!