Een dag met... Gea (53) - Doomijn | Kinderopvang

Een dag met… Gea (53)

Voor ‘Een dag met…’ lopen we een dagje mee met een van de medewerkers van Doomijn. Wat zijn de hoogtepunten tijdens zo’n dag op de opvang? Onze collega’s geven graag een kijkje achter de schermen! Kijk je mee?

Fotodagboek

Gea (53)

“Hoi, ik ben Gea! Met mijn twee dochters van 21 en 23 jaar woon ik in Frederiksoord. In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn honden of ben ik heerlijk aan het werk in de tuin. Ook ga ik graag mee met de sporten van de beide dochters: voetbal en paardrijden. Sinds 2009 ben ik werkzaam als pedagogisch medewerker. Toentertijd begon ik als tutor bij peuterspeelzaal ’t Wijsneusje, nu peuterspeelzaal Mandehof, in Noordwolde. Na een aantal jaar als tutor, kwam ik als pedagogisch medewerker op de groep. Ook op peuteropvang de Mandehof, waar ik nu nog steeds drie ochtenden per week werk. In de tussentijd ben ik ook nog vve-coördinator geweest, maar deze functie stopte in juli van dit jaar. Gelukkig zag ik toen een hele mooie combinatiefunctie voorbij komen: pedagogisch medewerker én hr-medewerker. Ik heb gesolliciteerd en ben aangenomen. Vanaf 1 juli werk ik dus ook bij hr en houd mij daar vooral bezig met de opleidingen en trainingen. En wat vind ik dit leuk! 's Ochtends eerst heerlijk met de peuters aan het werk en 's middags achter de laptop bezig met de planningen rondom opleidingen en trainingen. In mijn functie als pedagogisch medewerker vind ik het mooi om te zien hoe een peuter zich spelenderwijs ontwikkelt. Als hr-medewerker vind ik het fijn om te plannen, telefoontjes te beantwoorden, te mailen, bepaalde zaken uit te zoeken en te overleggen met collega's en trainers. Wat ik in mijn werk belangrijk vind is dat je goed contact hebt met je collega's. Zowel op de peuterspeelzaal als bij hr heb ik hele fijne collega's, dat vind ik erg belangrijk. Daardoor ga ik ook iedere dag met een lach naar mijn werk. En als ik dan de blije gezichten van de peuters zie dan word ik zelf ook blij. Ik geniet iedere dag van mijn werk!”

Samen lezen en een spelletje doen als vve-activiteit.

Tijd voor een middag werken op de Drijber; het hoofdkantoor van Doomijn.

Tutoring met een aantal peuters in de huishoek. Ik help hen het spel op gang te laten komen.

Een kopje thee om de middag mee te beginnen.

In de kring eten we fruit met de peuters. Lekker en gezond!

Individueel spel met een van de peuters: we sorteren vormen en benoemen de kleuren.

Achter mijn laptop plan ik een aantal trainingen in.

Met een collega neem ik een overdrachtsformulier door.

In overleg met een collega over een training.

Kom je ook werken bij Doomijn?

Check hier onze vacatures!

Vacatures