Een dag met... Kim (25) - Doomijn | Kinderopvang

Een dag met… Kim (25)

Voor ‘Een dag met…’ lopen we een dagje mee met een van de medewerkers van Doomijn. Wat zijn de hoogtepunten tijdens een werkdag op de opvang? Onze collega’s geven graag een kijkje achter de schermen! Kijk je mee?

Fotodagboek

Kim (25)

"Hoi, ik ben Kim! Ik ben 25 jaar oud en ik woon in Zwolle. Ik heb gekozen voor de kinderopvang omdat ik graag een bijdrage lever aan de ontwikkeling van kinderen. Van nature ben ik erg zorgzaam dus het zorgen voor kinderen gaat vanzelf. Daarnaast kan ik mijn creativiteit de vrije loop geven en dit uit zich in de leukste activiteiten die de ontwikkeling van kinderen stimuleren. Doomijn is dan ook de aangewezen organisatie waarbij je de ruimte en vrijheid krijgt om van alles te proberen! Wat ik het allerleukste aan mijn werk vind, is dat het zo afwisselend is. Het ene moment geef ik een baby de fles en het andere moment sta ik met de kinderen in de keuken te bakken. En ik vind het vooral belangrijk dat de kinderen zelf mogen kiezen wat zij willen doen en dat wij verschillende activiteiten aanbieden."

07:30

Het is maandagochtend. De deur van het kinderdagverblijf gaat open en het eerste kindje komt vrolijk binnen. Na een overdracht over hoe het met het kind gaat, zwaaien we samen naar papa. Het kind helpt mij graag mee met de was dus samen lopen we naar het washok.

08:00

Langzamerhand komen er steeds meer kinderen binnen. De vriendjes zijn blij om weer samen te kunnen spelen.

08:45

Mijn collega komt binnen. De kinderen zijn blij haar te zien en begroeten haar met een knuffel. Eerst even tijd om alle bijzonderheden van de kinderen te bespreken. Moeten we vandaag nog ergens op letten of rekening mee houden? Is het ritme van een baby bijvoorbeeld veranderd?

09:15

Samen met de kinderen ruimen we het speelgoed op. Mijn collega zet het fruit al klaar op tafel. We beginnen met het goedemorgen-lied en noemen alle namen.

10:00

Iedereen uitgegeten en -gedronken? Dan beginnen we met de verschoonronde. De kinderen die al zindelijk zijn gaan natuurlijk naar de wc. En de baby’tjes die moe zijn gaan lekker naar bed. Mijn collega zorgt voor de kinderen en ik maak de tafel schoon, zet de droger aan en bestel de boodschappen.

11:15

We hebben lekker buiten gespeeld en gaan weer naar binnen. De schoenen mogen uit, we hangen de jassen op en wassen onze handen. De lunch staat alweer klaar op tafel dus iedereen kan zo aanschuiven. Ik smeer aan tafel brood samen met de kinderen en mijn collega geeft een baby de fles.

12:00

De buikjes zitten weer vol en de kinderen gaan van tafel. Iedereen wordt verschoond of gaat naar de wc. Een aantal kinderen gaat naar bed en de rest mag lekker gaan spelen. Ondertussen maakt mijn collega de tafel schoon en pakt ze de vaatwasser in.

12:30

De kinderen in bed liggen heerlijk te slapen. Nu is het tijd voor ons om pauze te houden. Ik ga eerst en 45 minuten later gaat mijn collega. We wisselen elkaar af.

13:30

Terwijl de jongste kinderen slapen, zetten we een activiteit klaar voor de oudste kinderen. Met deze bak met zand kunnen zij zich heel goed zelf vermaken.

14:30

De slaapkopjes worden weer wakker en komen uit bed. De rest van de kinderen begint met opruimen.

15:00

Het laatste tafelmoment begint. Mijn collega zingt het goedemiddag-lied en smeert de crackers. Ik geef een baby de fles.

15:30

De kinderen hebben weer genoeg energie om lekker buiten te gaan ravotten. Dat kan goed in onze tuin waar genoeg te vinden is. Denk hierbij aan modder, spinnetjes, mooie bloemen en onze moestuin! Deze moet ook verzorgd worden en dat doen we samen met de kinderen. We pakken gieters en vullen deze met water. En nu maar afwachten of de aardbeien gaan groeien!

16:45

Ik ben vrij! De kinderen zwaaien mij uit en blijven bij mijn collega. Zij blijft tot 18:15 uur tot alle kinderen zijn opgehaald. Tot morgen!