Een wachtlijst voor kinderopvang: wat nu? - Doomijn | Kinderopvang

Een wachtlijst voor kinderopvang: wat nu?

Heb je eindelijk een kinderopvanglocatie gevonden die voldoet aan jouw wensen en eisen, stuit je op het volgende probleem: een wachtlijst… Wat betekent dit voor de opvang van jouw kind? In deze blog beantwoorden we 4 veel gestelde vragen over een wachtlijst voor kinderopvang.

Wanneer kom je bij Doomijn op een wachtlijst voor kinderopvang?

Op verschillende locaties van Doomijn is een wachtlijst. Dat heeft meerdere oorzaken. Zo kan het zijn dat de locatie erg populair is, zoals een van de Villa Doomijn locaties, of dat je jouw kind wil aanmelden voor een dag die gewild is. Op de meeste locaties zijn maandag, dinsdag en donderdag het drukst bezet. Ook geldt op de kinderopvang een maximaal aantal kinderen waar één pedagogisch medewerker verantwoordelijk voor mag zijn – het beroepskracht-kindratio (BKR) – waardoor het kan voorkomen dat er niet voldoende pedagogisch medewerkers zijn voor het aantal kinderen. Ook in dat geval komt jouw kind bij aanmelding eerst op de wachtlijst.

Wat gebeurt er als mijn kind op de wachtlijst komt te staan?

Wij noteren alle gegevens van jouw kind en de door jou gewenste locatie, opvangdagen en startdatum. Zodra er een plekje beschikbaar is, stuurt de klantadviseur jou een plaatsingsvoorstel voor opvang. Soms duurt het wat langer voordat er plaats is. Dat verschilt per locatie. We houden je gedurende deze periode regelmatig op de hoogte, zodat jij kunt aangeven of je nog op de wachtlijst wilt blijven staan.

Kan mijn kind, ondanks de wachtlijst, alsnog terecht op de locatie van mijn keuze?

Hoe groot de kans is dat jouw kind op de gewenste locatie, startdatum en dagen geplaatst wordt, is helaas niet te zeggen. In veel gevallen betekent een wachtlijst níet dat jouw kind helemaal niet terechtkan op een locatie. Een klantadviseur kijkt altijd met je mee naar de mogelijkheden, zoals (tijdelijk) een andere opvangdag. Wij kennen onze locaties goed, en kunnen anders vaak een alternatief bieden dat goed aansluit bij jouw wensen voor opvang. Wil je een andere locatie eerst eens bekijken? Vraag dan een rondleiding aan.

Hoe ver van tevoren moet ik mijn kind inschrijven voor kinderopvang?

Bij een wachtlijst voor een locatie kijken we naar de datum waarop ouders hun kind hebben ingeschreven voor opvang en of er al een broertje of zusje naar de opvang bij Doomijn gaat. Hoe ver van tevoren je jouw kind moet inschrijven, is lastig te zeggen, maar het is dus zinvol om hier niet te lang mee te wachten!

Zorg dat je op tijd bent met opvang aanvragen, dan is de kans op een plekje het grootst! Nog geen opvang geregeld? Schrijf jouw kind hier in voor opvang bij Doomijn.