Ester vond haar werkgeluk terug bij Doomijn: “Ik krijg hier zoveel energie!” - Doomijn | Kinderopvang

Ester vond haar werkgeluk terug bij Doomijn: “Ik krijg hier zoveel energie!”

Het bleef altijd kriebelen bij Ester van Amersfoort (39): werken in de kinderopvang. Na 22 jaar besluit ze gehoor te geven aan dat gevoel. “Na mijn opleiding sociaal pedagogisch werk kreeg ik een bijbaantje in de supermarkt en daar ben ik blijven hangen. Een stukje zekerheid, vertrouwen en misschien ook wel gewenning.” Na een ingrijpende operatie waarbij ze zich een hele tijd niet zichzelf heeft gevoeld, heeft ze bij Doomijn haar energie en werkgeluk hervonden.

Een nieuw hoofdstuk

De opleiding heeft Ester met twee vingers in haar neus afgerond. “Het was leuk, ik leerde veel en ik heb veel in de praktijk kunnen toepassen. Tijdens mijn stage bij een peuterspeelzaal in Twello ben ik erachter gekomen waar mijn passie ligt. Maar dat wilde ik toen nog niet zien.” Maar daar kwam snel verandering in tijdens haar baan in de supermarkt. “Afwisselend was mijn werk zeker, ik stond namelijk overal: op de broodafdeling, achter de kassa, bij de kaasafdeling. Ik vond het oprecht erg leuk, totdat mijn leven er een stuk anders uit ging zien na mijn maagverkleining.” Het werkgeluk en de energie was weg en naarmate de jaren verstreken merkte Ester dat haar baan in de supermarkt haar niet meer de energie opleverde die ze jaren heeft gehad: hoog tijd voor een nieuw hoofdstuk.

Omdat de zoon van Ester naar buitenschoolse opvang de Diamant in de Beemte gaat, is Doomijn niet onbekend voor haar. “Op een dag kreeg ik een bericht van de locatie, waarin stond dat ze nieuwe collega’s zochten. Ik werd gelijk enthousiast, maar was nog wel een beetje onzeker.“ Toch benaderde ze Doomijn en dat was een hele goede keuze. “Sinds 1 oktober ben ik trotse medewerker bij Doomijn.”

Communicatie met ouders

Ester heeft veel gehad aan haar baan bij de supermarkt. “Ik had de leukste gesprekken in de supermarkt. Ik leerde omgaan met klanten, inspelen op behoeftes en wist mij altijd professioneel te houden. Iets wat goed van pas komt bij mijn huidige baan, de communicatie met ouders is namelijk ontzettend belangrijk.” Toch zijn er ook eigenschappen die ze wel heeft moeten leren, en waar ze even aan moest wennen: flexibel zijn. “Ik werk op de buitenschoolse opvang en in de invalpool. Dat betekent dat ik soms een dag of zelfs dezelfde ochtend gebeld word of ik kan komen werken. Daar moest ik wel even aan wennen.” Toch vindt Ester dit de ideale combinatie. “Ik vind het ontzettend leuk dat ik in de ochtend op heel veel verschillende locaties werk, veel leer en leuke mensen ontmoet om vervolgens in de middag te werken op mijn vaste locatie.”

Bij Doomijn word ik écht gezien.

Wij zien je!

Bij Doomijn Kinderopvang zeggen we: wij zien je. Daar kan Ester zich helemaal in vinden. “Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik mijn werkgeluk terug heb gevonden. En bij Doomijn word je écht gezien, zelfs op persoonlijk vlak! Als de collega’s van de planning mij bijvoorbeeld bellen voor een dienst zijn ze enorm betrokken als er iets voorvalt waardoor ik mijn dienst niet kan draaien. Thuis gaat voor, zeggen ze dan. Waar vind je dat nou?”

Dat Ester nog lang niet weggaat bij Doomijn is wel duidelijk. “Ik krijg zoveel energie van de kinderen. Je gaat gewoon van ze houden! Waar ik eerder met tegenzin naar mijn werk ging, wil ik hier bij wijze van niet naar huis. Wat een geluk!”