Groeien als medewerker bij Doomijn - Doomijn | Kinderopvang

Groeien als medewerker bij Doomijn

Bij Doomijn vinden we het belangrijk dat kinderen én medewerkers groeien. Daarom is er veel ruimte voor eigen inbreng, zijn er diverse ontwikkelings- én doorgroeimogelijkheden. Dat kan Lieselotte (31), pedagogisch medewerker bij Doomijn, alleen maar beamen. “De mogelijkheden zijn eindeloos, juist omdat Doomijn een grote organisatie is.” En daar maakt ze dan ook volop gebruik van.

Lieselotte begon zes jaar geleden op de buitenschoolse opvang bij Doomijn. “Ik werkte destijds ook als onderwijsassistente, maar toen ik de kans kreeg om meer uren te werken bij Doomijn ben ik daarmee gestopt.” Al snel merkte ze dat ze meer wilde weten van de organisatie. “Doomijn heeft ook een invalpool. Dat is een hele mooie manier om de organisatie beter te leren kennen, omdat je zo op verschillende locaties komt. Op die manier ontmoet je steeds nieuwe mensen en maak je kennis met verschillende werkwijzen. Dat is zo verrijkend; zo leer je echt je eigen ding te doen.”

“Werken in de invalpool is een verrijking voor je eigen ontwikkeling.”

Afwisseling in werkzaamheden

Lieselotte grijpt alle mogelijkheden aan om ook andere dingen te doen. “Doomijn is een grote organisatie en volop in ontwikkeling. Er gebeurt veel en daar word ik graag bij betrokken. Zo heb ik meegedacht over de identiteit van Doomijn en heb ik een paar jaar geleden geholpen bij het organiseren van de zomerschool voor kleuters. Van uitnodigingen versturen tot het meedenken over het programma; ik kreeg alle ruimte om de taken zelf op te pakken. De combinatie van die werkzaamheden en mijn werk met de kinderen vind ik zo leuk en leerzaam.”

Doomijn is een grote organisatie, daardoor zijn er heel veel mogelijkheden.

Combinatiebaan bij Doomijn

Naast pedagogisch medewerker is Lieselotte sinds kort ook preventiemedewerker. Binnen deze functie zet ze zich in voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers. “Je kunt pas goed voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Als preventiemedewerker kan ik mijn collega’s daarbij helpen door ze bewust te maken van de invloed die zij op hun eigen welbevinden hebben en hoe Doomijn ze daarin ondersteunt. Ik vind het mooi dat ik op deze manier ook een bijdrage kan leveren aan het welzijn van mijn collega’s. Dat is zo belangrijk binnen ons werk!”