Maak je eigen verwonderbox! - Doomijn | Kinderopvang

Maak je eigen verwonderbox!

Bij Doomijn zijn we gék op het werken met ‘loose parts’: losse materialen waarmee je eindeloos kunt spelen, knutselen en bouwen. Ook wel open einde materiaal genoemd. Kinderen leven zich helemaal uit met dit vaak kosteloos (rest)materiaal. Karton, wol, hout, doppen, knopen of stof: dit materiaal in alle soorten en maten is een bron van inspiratie én stimuleert de creativiteit en het oplossingsvermogen.

Hoe maak je zelf zo’n Verwonderbox? Het leuke is: daar is geen vaste regel voor! Ook jij kunt helemaal losgaan in het vullen van een doos, krat of kist met (kosteloos) materiaal.

Tip 1
Gooi niets zomaar weg. Plastic doppen, shampooflessen of opvulmateriaal zijn kosteloos maar niet waardeloos!

Tip 2
Wat kun je buiten allemaal vinden? Stenen, takjes of dennenappels zijn prima knutselmateriaal.

Tip 3
Zorg voor wat basisbenodigdheden, zoals lijm, een schaar en stiften, maar ook touw of bijvoorbeeld prikkers om van ieder project een succes te maken.

Tip 4
Hout of metaal kan scherpe randen hebben. Zorg ervoor dat de materialen veilig en al klein genoeg zijn om te verwerken zonder zaag of ander gereedschap.

Tip 5
Een middagje achter de naaimachine gezeten? Bewaar de restjes stof, losse knopen en stukjes touw of elastiek.

Tip 6
Stop steeds iets nieuws in de Verwonderbox, zo blijft het iedere keer een verrassing waar je kinderen mee aan de slag kunnen gaan!