Ophaalfrustraties! - Doomijn | Kinderopvang

Ophaalfrustraties!

‘Zowel mijn dochter van zes als mijn zoon van drie jaar gaan zich zo vervelend gedragen op het moment dat ik ze van de opvang haal. Wat kan ik doen?’

“Wat een herkenbare situatie schets je daar, maar daarmee niet minder vervelend voor jou. Wij zien dit ook vaak gebeuren als ouders binnenstappen, maar weet je: dit is één groot compliment aan jou! Jij bent de onvervangbare ouder. Jouw kinderen hebben de hele dag gefunctioneerd in een groep. Ze hebben nieuwe impulsen gekregen, zijn geprikkeld, hebben veel geoefend in de omgang met andere kinderen en dus zijn ze een beetje moe. Jouw dochter heeft voorafgaand aan de opvang daarbij ook nog eens veel stil gezeten, geluisterd en gewerkt aan schoolvakken. Dat vraagt veel energie. En dan stapt hun ouder binnen… Hun vertrouwde haven.

Bij je ouders kun je even helemaal jezelf zijn, omdat je zeker weet dat ze ook dan van je houden. Dan laat je je soms even gaan. Vervolgens willen ze graag jouw onverdeelde aandacht en dat nou juist jíj met ze speelt. En jij: jij hebt net zo goed hard gewerkt of iets anders gedaan en bent ook toe aan ontspanning. Om deze reden nodigen we je uit om even mee te spelen. Stap onze kinderwereld binnen, leef even in het nu en ontspan. Dit zal jezelf goed doen, maar ook je kinderen. Zij kunnen even ‘emotioneel bij tanken’ doordat ze jou mee kunnen nemen hun wereld in.

Misschien denk je nu: maar dat kost tijd, en ik moet ook nog koken en vervolgens komt het bedritueel… Dat is waar, maar door even te onthaasten en je kinderen echt te zien, zal dat vast en zeker een stuk plezieriger verlopen. Veel succes!