Jouw kind naar de opvang, jij een schuldgevoel? - Doomijn | Kinderopvang

Jouw kind naar de opvang, jij een schuldgevoel?

Van een ouder kregen we de vraag: “Ik voel mij zó schuldig om mijn kinderen naar het kinderdagverblijf te brengen… Hebben andere ouders dit ook?” Pedagogisch beleidsmedewerker Désirée geeft vanuit haar expertise antwoord op deze opvoedvraag.

“Wat dapper dat je dit durft te uiten! Opeens ben je ouder geworden en weet je dat al jouw keuzes verschil maken voor de toekomst voor jouw kinderen. En jouw kinderen vinden jou de allerbeste moeder van de hele wereld. Ze voelen zich veilig bij jou en willen heel graag dat jij ziet wat ze kunnen en leuk vinden. Hoe mooi dit ook is, dit idee kan ook druk geven. Zéker als je daarbij ook nog moet werken of tijd nodig hebt voor andere zaken. Een goede ouder zijn – die er altijd is – én weer gaan werken lijkt een onmogelijke situatie, die kan leiden tot schuldgevoel. Ook al lijkt het misschien alsof ‘anderen’ dit moeiteloos doen, wij weten dat dit bij veel ouders zo is. Dat hebben zij ons verteld.

Weet dat jij altijd die onvervangbare ouder zal blijven, ook al spelen en ontwikkelen jouw kinderen zich een gedeelte van de tijd bij ons in een groep. Wat we bij Doomijn graag willen, is samen met jou genieten van de ontwikkeling van jouw kind. We zullen én kunnen jou nooit vervangen. Dat willen we ook niet!

“Weet dat jij altijd de onvervangbare ouder zal blijven!”

Je geeft je kinderen bij Doomijn extra mogelijkheid om te ervaren en om samen te leven met andere kinderen. Je geeft je kinderen de mogelijkheid om te spelen en te ontdekken in een omgeving die wij daar speciaal voor ingericht hebben. Jij geeft je kinderen de kans om zich verder te ontwikkelen, want je kinderen leren van alle nieuwe dingen die ze meemaken! Kortom: terwijl jij kan werken of jezelf ontplooien, geef jij je kinderen iets extra’s mee. En toch blijf jij het allerbelangrijkst! Hopelijk helpt dit idee jou bij jouw schuldgevoel.”