Van kraamzorg naar kinderopvang: meer rust voor Joyce - Doomijn | Kinderopvang

Van kraamzorg naar kinderopvang: meer rust voor Joyce

Iets meer rust in haar leven: daar was Joyce (46) naar op zoek. Als kraamverzorgende stond ze dag en nacht klaar voor gezinnen die haar hulp nodig hadden. Een ontzettend mooie maar hele uitdagende baan. Het was tijd voor iets anders, dus volgde ze haar hart en laat zich omscholen tot pedagogisch medewerker bij Doomijn.

Het is al even geleden dat Joyce een opleiding volgde. Dat is wennen, maar ook heel leuk. “De hele opleiding is digitaal, dat is best pittig”, geeft Joyce toe. “Maar alles kan vanuit huis en dat is heel fijn. Het is gewoon even wennen dat ik weer verslagen en examens moet maken.” Naast de opleiding werkt Joyce drie dagen in de week bij Doomijn in Apeldoorn op het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. Een bewuste keuze. “Door de combinatie van kinderdagverblijf en bso maak ik meerdere levensfases van een kind mee, dat vind ik heel interessant. Op deze manier kan ik ontdekken waar mijn interesses liggen.”

Werken met kinderen

Kinderen zijn altijd al een rode draad in haar leven geweest. “Naast mijn opleiding, ben ik kinderfotograaf. Ook ben ik meerdere keren in de week op het korfbalveld te vinden als sportcoach van de jeugdteams.” Dus toen Joyce erover nadacht te stoppen in de kraamzorg, dacht ze al gauw aan de kinderopvang. “De reden waarom ik ooit voor de kraamzorg gekozen heb, is omdat ik graag iets met kinderen wilde doen en voor anderen wil zorgen. Dat wil ik nog steeds en is in de kinderopvang niet anders. Het verschil met de kraamzorg is dat ik daar veel flexibeler moest zijn. Ik stond regelmatig op wacht en werkte avond- en nachtdiensten. Ik wilde niet meer 24 uur per dag hoeven klaar te staan, dus was vooral op zoek naar een baan met meer vastigheid en structuur.”

"Ik wilde niet meer 24 uur per dag hoeven klaar te staan en zocht een baan met meer vastigheid en structuur.”

Joyce

Carrièreswitch

Zomaar een carrièreswitch maken en een opleiding volgen, dat is best een stap. Niet voor Joyce. “Dat vond ik totaal niet spannend. Ik ben er van overtuigd dat dit iets voor mij is. Door mijn levenservaring weet ik dat kinderen zich vertrouwd voelen bij mij. Het zou natuurlijk kunnen zijn dat de kinderopvang niks wordt, maar dat geloof ik niet. Wie niet waagt, wie niet wint!”

Ook werken bij Doomijn?

Wil jij ook een carrièreswitch maken en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Onze recruiter Leoné helpt je graag verder.