Wanneer moet ik mijn kind inschrijven voor de kinderopvang? - Doomijn | Kinderopvang

Wanneer moet ik mijn kind inschrijven voor de kinderopvang?

Dat jij erover nadenkt wanneer je kinderopvang moet regelen, betekent vást dat er een kleintje op komst is. Gefeliciteerd! Om een fijne opvang te vinden waar plek is voor jouw baby is het goed om hier op tijd naar op zoek te gaan.

Je kind aanmelden voor de kinderopvang: wanneer doe je dat?

Het lijkt misschien nog vroeg, maar na het eerste trimester is een goed moment om na te denken over kinderopvang. Ben je tussen de 14 en 20 weken zwanger, dan is het tijd om je te gaan oriënteren en een keuze te maken voor opvang die bij jou en je kindje past. Je hebt nog alle tijd om de opties goed af te wegen en afspraken te maken.

Kinderopvang kiezen: waar let je op?

Locatie, openingstijden, pedagogisch beleid en kosten: allemaal zaken die meewegen in de keuze voor kinderopvang voor jouw kind. Welke soort opvang past bij jou en je kindje en waar let je op bij je keuze? Check het artikel over kinderopvang kiezen in ons online magazine ‘Zwanger’, inclusief handige checklist om mee te nemen tijdens een rondleiding!

Zo regel je kinderopvang voor jouw kind

Heb je een locatie op het oog? Dan wil je vást graag eerst eens komen kijken. Vraag een rondleiding aan en kom zelf ervaren hoe fijn het bij Doomijn is! Onze pedagogisch medewerkers laten je graag de locatie van jouw keuze zien. Ben je helemaal overtuigd? Schrijf je kind dan direct op de locatie in, of gebruik ons online inschrijfformulier voor opvang.

Help! Een wachtlijst voor de kinderopvang

Dat zul je altijd zien: heb je een fijne plek gevonden, heeft de kinderopvanglocatie een wachtlijst… Nog een reden om zo vroeg mogelijk op zoek te gaan naar kinderopvang die aansluit bij jouw wensen! Vaak duurt het nog even voordat jouw kindje naar de opvang gaat en komt er in de tussentijd een plekje vrij. Als dat niet zo is, nemen we bij contact met je op om de mogelijkheden of alternatieven te bespreken. Gelukkig is er altijd een fijne locatie bij jou in de buurt!

Wil je weten of er wachttijden zijn voor de kinderopvanglocatie van jouw keuze? Of heb je andere vragen over het regelen van kinderopvang? Neem contact met ons op, een van onze klantadviseurs helpt je graag verder!