“Werken in de kinderopvang is zo’n mooi vak, dat wil ik iedereen laten zien” - Doomijn | Kinderopvang

“Werken in de kinderopvang is zo’n mooi vak, dat wil ik iedereen laten zien”

Al 20 jaar werkt Marlies met veel plezier als pedagogisch medewerker bij Doomijn. Maar het kriebelde. Ik kan en wil meer, dacht ze, maar haar werk als pedagogisch medewerker wilde ze niet kwijt. Dus toen de interne vacature voor BPV-coördinator voorbijkwam, solliciteerde ze gelijk. De uitgelezen kans om haar werk als pedagogisch medewerker te blijven doen én dit te combineren met een nieuwe, belangrijke uitdaging. 

Als BPV-coördinator is Marlies, samen met nog drie coördinatoren, verantwoordelijk voor de beroepspraktijkvorming (BPV, oftewel stage) bij Doomijn. Een nieuwe functie om het proces in goede banen te leiden. Marlies:Ik ben een spin in het web. Zo houd ik overzicht op het aantal beschikbare stage- en BBL-plekken in mijn regio, zorg ik dat stagiairs geplaatst worden en ben ik het aanspreekpunt bij Doomijn voor stagemarkten en open dagen. Een belangrijke functie, want stage is een groot onderdeel binnen de opleiding tot pedagogisch medewerker. “Daar moeten en willen we als Doomijn in investeren: kwaliteit staat voorop. Stagiairs zijn immers de medewerkers van de toekomst en hopelijk ooit ónze collega’s.  

"Stagiairs zijn de medewerkers van de toekomst en hopelijk ooit ónze toekomstige collega’s."

Marlies

Een waardevolle investering

Als pedagogisch medewerker heeft Marlies al heel wat stagiairs begeleid. “Ik weet hoe intensief het kan zijn om een stagiair te begeleiden. Stagiairs zijn echt heel fijn, maar het is ook een investering. De begeleiding vindt namelijk gewoon onder werktijd plaats. Met zestien kinderen op de groep kan ik niet zeggen: ‘Kom, we gaan even een uurtje rustig zitten’. Dat vraagt dus best wat van je.” Dan is het fijn als het proces en alles daaromheen in goede banen wordt geleid en je je als stagebegeleider volledig op de begeleiding kunt richten. Dat betaalt zich namelijk dubbel en dwars terug. “Zelf merk ik ook hoe fijn het is om met goede collega’s te werken. Die passie hebben voor het vak, die hard willen werken, lol hebben samen én de kwaliteit van de kinderopvang hoog willen houden. Dit werk doe je niet omdat je denkt: ‘wat zal ik eens gaan doen?’. Het moet bij je passen. Het is hard werken, maar ook heel mooi en dankbaar werk. Dat wil ik iedereen laten zien.” 

Ook werken bij Doomijn?

Neem eens een kijkje tussen onze vacatures of stuur een open sollicitatie!

Bekijk vacatures
boom beer