Werken in de kinderopvang met een buitenlands diploma - Doomijn | Kinderopvang

Werken in de kinderopvang met een buitenlands diploma

Wil jij aan de slag als pedagogisch medewerker en heb je een buitenlands diploma? Dan moet je eerst kijken of jouw diploma in Nederland kwalificeert. Hoe je dat doet, leggen we je uit in deze blog.

Een bewijs van kwalificatie

Om erachter te komen of jouw buitenlandse diploma kwalificeert voor de functie van pedagogisch medewerker in Nederland, kun je een diplomawaardering aanvragen. Daarmee kom je te weten met welk Nederlands opleidingsniveau jouw diploma vergelijkbaar is. Dit is nodig, omdat de opleidingsstandaarden in het buitenland anders kunnen zijn dan in Nederland. Als jouw diploma vergelijkbaar is met een kwalificerende opleiding in Nederland, ontvang je een brief of verklaring. Dit is het bewijs dat jouw diploma kwalificeert voor het beroep van pedagogisch medewerker. Met dat bewijs kun jij aan het werk in de kinderopvang.

Diplomawaardering aanvragen

Het aanvragen van een diplomawaardering doe je online. Waar je dit doet, hangt af van waar je jouw diploma hebt behaald: binnen of buiten de Europese Unie (EU).

Nog niet gekwalificeerd?

Ben je nog niet gekwalificeerd? Maar heb je wel aantoonbare relevante werkervaring en wil je aan de slag bij Doomijn? Neem dan contact op met onze recruiter Leoné voor de mogelijkheden!