Kinderdagverblijf De Pelikaan - Doomijn | Kinderopvang

Kinderdagverblijf De Pelikaan

Onze gezellige kinderopvang ligt aan de rand van het centrum van Meppel. Dat biedt veel mogelijkheden tot vermaak en plezier voor onze twee babygroepen, één dreumes/peutergroep en één 3+ groep. We hebben van alles in de buurt. Dat maakt elke dag anders en nog leuker dan gisteren. Samen met peuterspeelzaal én buitenschoolse opvang Woldkade vormen wij een Kindcentrum. Volop plezier dus!

Openingstijden

Maandag 07:00 - 18:15 uur
Dinsdag 07:00 - 18:15 uur
Woensdag 07:00 - 18:15 uur
Donderdag 07:00 - 18:15 uur
Vrijdag 07:00 - 18:15 uur

Het echte leven in het klein

Kinderen gaan graag op ontdekking. Dat kunnen ze volop in onze huiselijke opvang en zéker ook in onze natuurlijke tuinen. Binnen is het warm en gezellig, buiten is het heerlijk groen en boeiend. Hier is dus alle ruimte voor nieuwsgierigheid. Dat zit in ieder kind en dat is prachtig. Want zo leren ze uit zichzelf wat de wereld te bieden heeft en hoe deze in elkaar steekt. Die ontdekkingsdrang stimuleren wij elke dag. De ideeën van Reggio Emilia inspireren ons daarbij. Hoe mooi is het om te groeien vanuit je eigen talenten en interesses!

Om die ontdekkingstocht zo spannend, leuk en leerzaam mogelijk te maken ondernemen we samen van alles. We lezen, zingen en dansen. Verkleden of koekjes bakken, dat vinden we ook fijn. En met thema’s worden we steeds wijzer, over de natuur en seizoenen en over feestdagen en andere culturen. Samen met basisschool Het Avontuur vormen wij een integraal kindcentrum. Naast deze samenwerking, werken wij ook veel samen met diverse andere basisscholen in Meppel. Buiten valt ook veel te ontdekken. In onze tuinen, in de kinderboerderij om de hoek of tijdens een wandeling door de buurt.

Wat we ook doen, we doen het samen. Samen genieten, plezier maken, nat en vies worden, eten… en eens een scheef gezichtje of een ruzietje hoort er ook bij. Bij ons is dat het echte leven in het klein. Daar groeien kinderen van!

Fotomomenten

Op onze locaties is elke dag er één vol verwondering. Of het nu binnen of buiten is: we gaan op ontdekking in de kinderwereld. We delen onze avonturen en raken niet uitgepraat! Wat we doen op onze opvang, ontdek je met onze locatie-updates:

16 mei 2023

Wat kan de slak allemaal

We zijn buiten aan het spelen, al gauw werd er een slak gevonden. Er volgden meer, op dat moment gaan we weer naar binnen om te lunchen. "Mogen de slakken mee naar binnen?" "Ja hoor, neem ze maar mee."

10 mei 2023

🐌

We bekijken samen een slak die we buiten hebben gevonden, dat is interessant!

10 mei 2023

Fijne motoriek stimuleren

Op de babygroep stimuleren wij de fijne motoriek door veren in een insectenhotel proberen te steken. Dit sluit ook aan bij ons thema ‘insecten’.

Een team van enthousiaste medewerkers

Jose

pedagogisch medewerker

Nadia

pedagogisch medewerker

Tara

pedagogisch medewerker

Chantine

pedagogisch medewerker

Hester

pedagogisch medewerker

Esmée

pedagogisch medewerker

Anja

pedagogisch medewerker

Gwendolyn

pedagogisch medewerker

Tamara

pedagogisch medewerker

Karin

pedagogisch medewerker

Michou

pedagogisch medewerker

Anita

manager

Ontwikkeling stimuleren

We stimuleren het spelend onderzoeken van de wereld en dagen kinderen uit om hun eigen mogelijkheden en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo dragen we bij aan hun groei, zelfredzaamheid, eigenheid en zelfvertrouwen. Dat doen we onder andere door allerlei leuke en spannende activiteiten aan te bieden en door gebruik te maken van methodes die aandacht besteden aan alle ontwikkelingsgebieden. In een veilige en ongedwongen sfeer, waarbij plezier voorop staat. Daarbij hebben we oog voor een veilige en tegelijkertijd uitdagende inrichting van onze binnen- en buitenruimtes. Onze medewerkers zijn opgeleid om de ontwikkeling van jouw kind goed te volgen.

Kinderdagverblijf Zwolle, Noord en Harderwijk 2023

Tarieven Uurtarief
52 weken € 9,44
41 weken € 10,40
Flexibele opvang (op een select aantal locaties) € 10,67
Incidentele opvang € 10,67

Blog & magazines