Doomijn pedagogiek - Doomijn | Kinderopvang

Doomijn pedagogiek

Elke dag op verkenning, het is dé manier om groot te worden. En een stukje wijzer natuurlijk. Tijdens die ontdekkingstocht laten we kinderen vrij wanneer het kan en nemen we ze bij de hand als het nodig is. Vanuit onze pedagogische kennis en begeleiding stimuleren we alle kinderen om hun mogelijkheden te ontdekken. Daar hebben wij hele duidelijke ideeën over.

Download hier ons pedagogisch beleid

Ieder kind is krachtig

Een kind leeft in het moment en verwondert zich: het kijkt om zich heen, stelt vragen, speelt, onderzoekt, oefent en probeert. Daarbij leert het met én van andere kinderen. In de kinderwereld bij Doomijn mag jouw kind binnen en buiten experimenteren, ervaringen opdoen en onderzoeken waar het blij van wordt. Samen met jou volgen we het pad dat jouw kind bewandelt.

“Verwondering is het begin van alle wijsheid”

Aristoteles

Wereld van de kinderen

Als geen ander weten wij een wereld te creëren waarin het kind-zijn centraal staat. We maken het leven mooier door kinderen én volwassenen de kracht van spelen bij te brengen. Want spelen is de hoogste vorm van leren en vergroot de creativiteit en het plezier. Door te spelen, ontwikkel je vaardigheden als samenwerken, overleggen, nieuwe oplossingen vinden en je eigen gedrag sturen. Bij Doomijn mogen kinderen spelen zonder te presteren en kleuren zonder lijntjes. Ze verrassen ons met hun eigenheid, of laten zich inspireren door de ideeën van onze activiteitenconsulenten. Zo leren ze spelenderwijs de wereld om zich heen te herkennen en begrijpen. We nodigen iedereen uit: wat er ook speelt in jouw wereld; speel mee!

Vies worden mag

Bij Doomijn krijgt jouw kind alle ruimte om (zichzelf) te ontdekken, fouten te maken en vies te worden. Want daarvan leer je! Buiten is er water en zand, zijn er bosjes en spannende paadjes, en natuurlijke materialen om mee te spelen. Binnen zijn onze ruimtes vol uitdagende ontdekkingsmogelijkheden om je over te verwonderen. Alles om ons heen zien we als loose parts: losse voorwerpen die kinderen op oneindig veel manieren kunnen gebruiken in hun spel. We zorgen voor zoveel mogelijk ‘echte’ materialen, zoals pannen, autobanden en stukken hout, waarmee kinderen met hun eigen fantasie de leukste dingen bedenken. Belangrijk voor hun ontwikkeling! Want spelen met deze materialen stimuleert hun creativiteit, oplossingsvaardigheid en leert hen plannen en doorzetten.

Lees meer over loose parts