Ruilen van werkplek: een nieuwe uitdaging voor pedagogisch medewerkers Renate en Naomi - Doomijn | Kinderopvang

Ruilen van werkplek: een nieuwe uitdaging voor pedagogisch medewerkers Renate en Naomi

Ruilen van werkplek: een nieuwe uitdaging voor pedagogisch medewerkers Renate en Naomi

Wat als je bij Doomijn niet meer helemaal op je plek zit? Of toe bent aan een nieuwe uitdaging? Dan kijken we graag mee naar hoe we je daarbij kunnen helpen. Zónder dat je op zoek hoeft naar een nieuwe werkgever, want bij Doomijn zijn volop mogelijkheden. Dat kunnen pedagogisch medewerkers Renate (42) en Naomi (21) alleen maar beamen.

Toe aan een nieuwe uitdaging

Nog een paar dagen en dan verhuist Naomi naar de werkplek van Renate. En Renate naar die van Naomi. Een paar weken terug ruilden de dames een week lang van locatie om te ontdekken of dit hun nieuwe werkplek zou kunnen worden. Dat beviel zo goed, dat beiden graag wilden blijven. “Deze ruil hebben we zelf voorgesteld”, legt Renate uit. Na meer dan 22 jaar op hetzelfde kinderdagverblijf Osseweide Meppel te hebben gewerkt, was ze toe aan een nieuwe uitdaging. “Sinds kort hebben we geen peutergroep meer op mijn locatie, terwijl juist die doelgroep mij zo aanspreekt. Ik miste het kringmoment en de activiteiten met de peuters, dus ging ik om mij heen kijken.” Naomi, werkzaam op de peuteropvang en buitenschoolse opvang De Meidoorn in Koekange, deed hetzelfde. “Voor mij lukte het niet goed om op de peuteropvang de taken buiten de groep te combineren met de taken op de groep. Renate was tijdens mijn studie mijn stagebegeleider, dus ik benaderde haar hoe het bij hun op locatie was. Zou er misschien een plekje zijn?”

Het voelde als thuiskomen

De werkplekruil

Zo ging het balletje rollen. Want wat als de dames nou eens van werkplek zouden ruilen? Ze stelden het voor bij hun managers, die enthousiast reageerden en hen de kans gaven dit te ontdekken. En dat beviel heel goed. Naomi: “Voor mij voelde het als thuiskomen. Er zitten nog een aantal kinderen die er ook zaten tijdens mijn stage. Ze kennen mij niet meer, want waren toen nog zo jong, maar ik ken ze natuurlijk wel.” Ook Renate is enthousiast en kijkt uit naar de nieuwe uitdaging. “De afgelopen jaren hebben we met het team op mijn oude locatie echt iets moois neergezet, vooral op het gebied van sensomotorisch werken. Dat vind ik heel leuk om te doen en ik hoop dat hier ook te implementeren.”

Visie van Doomijn

Beide dames zijn heel blij dat ze bij Doomijn kunnen blijven. Naomi: “Tijdens mijn stage heb ik bewust gekozen voor Doomijn, omdat de pedagogische visie van Doomijn beter bij mij past dan die van andere kinderopvangorganisaties.” Voor Renate geldt hetzelfde. “Ik hou bijvoorbeeld helemaal niet van voorgeknipte werkjes, iets wat Doomijn ook niet stimuleert. Daarnaast vind ik dat er bij Doomijn veel ontwikkelmogelijkheden zijn en we de ruimte krijgen om zelf dingen te ontdekken met de kinderen.”

Toch blijft een spannende stap, geeft Renate toe. “Ik had een heel fijn team. Nu neem ik een stap en of dat bevalt, is een risico. Dat maakt het wel spannend!”

Meer lezen over werken bij Doomijn