5 vragen over… positief opvoeden - Doomijn | Kinderopvang

5 vragen over… positief opvoeden

Er zijn vele boeken over geschreven, worden allerlei cursussen over gegeven en ook op social media komt er van alles over voorbij. Maar wat is dat dan eigenlijk, positief opvoeden? Pedagogisch Coach Jet geeft antwoord op 5 vragen over de voordelen van positief opvoeden, hoe je dit aanpakt én wat je kunt doen als je dit lastig vindt.

"Bij positief opvoeden is een veilige basis een heel belangrijk uitgangspunt. Zie wat je kind al kan en geef hem de vrijheid om te spelen en te ontdekken."
fish

Pedagogische visie Doomijn

Een kind leeft in het moment. In een veilige omgeving ontwikkelt het zich als vanzelf, gewoon omdat het een kind is. Een kind verwondert zich: het kijkt om zich heen, stelt vragen, speelt, onderzoekt, oefent en probeert. Een kind leert met en van andere kinderen. Bij Doomijn laten wij kinderen binnen en buiten experimenteren, ervaringen opdoen en onderzoeken waar zij blij van worden. Verwondering is het begin van alle wijsheid en spelen is de hoogte vorm van leren.
Bij Doomijn volgen we samen met ouders het pad dat het kind in de kinderwereld bewandelt. Wij als volwassenen leren van onze kinderen. Vanuit de verwondering van het kind richten wij onze kinderwereld in. Zo groeien kinderen op tot sociale, helpende, respectvolle burgers van de toekomst.

Ontdek meer