8 Activiteiten voor onderweg met kinderen - Doomijn | Kinderopvang

8 Activiteiten voor onderweg met kinderen

Ga jij op autovakantie met jouw kinderen? Dan vraag je je vast af: hoe ga ik ze de hele autorit vermaken? Daarom zette onze activiteitenconsulent Lotte Blom zette 8 activiteiten voor je op een rij zodat jouw kinderen zich geen moment gaan vervelen. We kunnen je alvast verklappen: een goede voorbereiding is het halve werk!

Tip 1: Autobingo van Doomijn

Caravan, stoplicht, schaap… Met deze vier bingokaarten zijn jouw kinderen wel even zoet! Wie roept er het eerst bingo? Je downloadt ze via onderstaande knop.

Download autobingo

Tip 2: Raamstickers

Naar buiten kijken is nóg leuker met raamstickers. Vooral peuters worden van deze activiteit heel blij.

Tip 3: Spelletjes

Spelletjes zijn niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Maak bijvoorbeeld samen een woordslang: elk nieuw woord begint met de laatste letter van het vorige woord. Andere leuke autospelletjes zijn:

  • Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.
  • Vertel een verhaal waarin iedereen één woord mag zeggen: “Er.” “Was.” ‘Eens.” “Een.” “Trol!”
  • Hoeveel rode auto’s tel jij?

Tip 4: Speelgoedkoffer

Vul een tas of koffer met allemaal kleine speelgoeditems, zoals een fidget, autootje, diertjes en vingerpopjes. Denk ook eens aan ‘echte’ materialen, zoals houten blokjes of ijslollystokjes. Daarmee kunnen kinderen met hun eigen fantasie de leukste dingen bedenken. Belangrijk voor hun ontwikkeling! Want spelen met deze materialen stimuleert hun creativiteit en oplossingsvaardigheid.

Tip 5: Magnetisch tekenbord

Is jouw kind een kleine Picasso? Dan is een magnetisch tekenbord een goede uitkomst. Maak het nog leuker door er een spel van te maken: laat je kind iets tekenen en raad wat het is.

Tip 6: Luisterboek

Een luisterboek is leuk voor alle leeftijden én ook nog eens harstikke goed voor de taalontwikkeling. Download thuis de gratis bibliotheekapp en zorg voor een koptelefoon en iPad of telefoon. Zo kan ook jij genieten van een goed boek!

Tip 7: Muziek

Muziek mag natuurlijk niet ontbreken onderweg. Door thuis een afspeellijst te maken met iedereens favoriete liedjes, zit er voor ieder gezinslid iets leuks tussen. Daarnaast is muziek ook nog eens hartstikke goed voor de ontwikkeling van jouw kind. Zo spreek je met zingen de taalontwikkeling aan en door te klappen de motorische ontwikkeling.

Tip 8: Even de benen strekken

Vergeet niet regelmatig een korte tussenstop te maken zodat iedereen even zijn benen kan strekken en de energie eruit kan rennen.

Fijne vakantie!