“Ik voelde mij altijd al thuis bij Doomijn” - Doomijn | Kinderopvang

“Ik voelde mij altijd al thuis bij Doomijn”

Na veertien jaar als pedagogisch medewerker bij Doomijn te hebben gewerkt, zocht Kim (35) een nieuwe uitdaging. Deze vond ze in het bedrijf van haar zus, maar ze keerde al gauw weer terug naar haar oude functie bij Doomijn. Kort daarna zocht de afdeling Management Ondersteuning een nieuwe collega. En dát was precies wat ze zocht.

Kim was superzenuwachtig, weet ze nog. En toen het verlossende telefoontje kwam, sprong ze een gat in de lucht: ze was aangenomen als Medewerker Management Ondersteuning (mmo’er). “Ik was zó blij. Dit was mijn kans om iets te doen wat ik echt heel leuk vind.” Niet dat Kim het werken met kinderen niet leuk vond, want ook daar werd ze heel blij van. “Van kleins af aan wist ik al dat ik met kinderen wilde werken. Ik was zo dol op kinderen, vooral de baby’s.” Maar na veertien jaar werken in de kinderopvang én inmiddels zelf moeder van drie kinderen, was ze toe aan iets anders. “Dus ging ik aan de slag in het horecabedrijf van mijn zus. Ik maakte de roosters, deed administratieve taken en stond in de bediening. Dit werk paste alleen niet helemaal bij mijn thuissituatie; ik kon het niet goed combineren met mijn gezin.”

Als invalkracht kon ik mij volledig richten op de kinderen.

Terug naar Doomijn

Al gauw wist ze dat ze terug wilde naar Doomijn. Kim: “Ik voelde mij altijd thuis bij Doomijn. Toen ik wegging zei mijn manager: ‘Als je ooit weer terug wil komen, dan kom je gewoon lekker terug.’ Dus ik dacht: dat ga ik doen.” Kim ging aan de slag in de invalpool. “Dat is anders dan werken op een vaste locatie. Als invalkracht hoefde ik mij niet bezig te houden met randzaken. Dat deed ik overigens graag, maar nu kon ik mij echt volledig richten op de kinderen. Ook vond ik het leuk om op allerlei locaties te werken, nieuwe mensen te leren kennen en eens verder te kijken dan mijn eigen locaties.”

"Dit kan ik wel volhouden tot mijn pensioen!"

Kim

Werken als mmo’er

Na een paar maanden te hebben gewerkt in de invalpool, kwam de vacature van mmo’er voorbij. En die kans kon ze niet laten schieten. “Het maken van roosters is iets wat ik altijd al leuk vond: in mijn rol als pedagogisch medewerker én in de horeca. Al is het werk als mmo’er echt veel meer dan alleen een rooster maken. Ik doe uitbetalingen, zit veel in overleg en moet altijd mijn koppie erbij houden. De telefoon gaat de hele tijd. Het kan zo maar zijn dat iemand zich vanmorgen ziekmeldt voor een dienst van vanmiddag. Die uitdaging, daar hou ik wel van. Soms vragen mensen mij: ‘wordt het niet eentonig?’ Maar geen dag is hetzelfde. Dit kan ik wel volhouden tot mijn pensioen!”

Ook werken bij Doomijn?

Neem een kijkje tussen onze vacatures of stuur een open sollicitatie.

Bekijk vacatures
boom beer