Organiseren en verbinden als activiteitenconsulent bij Doomijn - Doomijn | Kinderopvang

Organiseren en verbinden als activiteitenconsulent bij Doomijn

Als Consulent Evenementen is Harma verantwoordelijk voor de zichtbaarheid van Doomijn op evenementen en festivals. Van een braderie in Wolvega tot het Bevrijdingsfestival in Zwolle: Harma regelt het van begin tot eind. Naast consulent is ze pedagogisch medewerker op de buitenschoolse opvang aan de Stokmeesterslaan in Zwolle: volgens Harma een gouden combinatie.

Harma is één van de drie consulenten bij Doomijn. Vol energie en creatieve ideeën bedenken en ontwikkelen zij de leukste en meest verwonderende activiteiten. “Dat zie ik echt als een verrijking, want wij krijgen de tijd om na te denken over zaken waar ik in mijn rol als pedagogisch medewerker niet altijd tijd voor heb. Welk activiteitenaanbod sluit aan bij onze pedagogiek? Welke materialen kan ik nog meer gebruiken? Wij kijken er naar vanuit al onze rollen: coaches, consulenten en beleidsmakers. Zo ontzorgen we de pedagogisch medewerkers en bieden we hen handvatten in hun werk.”

Gouden combinatie

Harma is consulent en pedagogisch medewerker. “Die combinatie is goud voor mij. Ik werk met én voor de kinderen. In mijn rol als pedagogisch medewerker kan ik lekker met ze aan de slag: buiten ravotten, spelletjes doen en gezellig kletsen. In mijn rol als consulent bedenk ik de leukste activiteiten voor ze, samen met managers en medewerkers. Daar hou ik van: tussen de mensen staan, verbinden en netwerken. Als consulent regel ik dan ook álles wat er komt kijken bij het aanwezig zijn op een evenement. Zo leg ik contact met de organisator en denk ik mee over een uitdagend aanbod dat past bij de locatie én doelgroep. Voor de jongste kinderen kunnen we bijvoorbeeld een zintuigenplein opzetten. Dit zijn allerlei kleedjes met sensomotorisch materiaal, loose parts of een bad met papiersnippers. Een tafel met technische materialen slaat altijd goed aan bij de oudere kinderen. Of onze Verwonderhut, hét paradepaardje van Doomijn. Daar wíl je als kind gewoon in spelen. Ook de volwassenen vinden dat trouwens super leuk. ”

Samen met pedagogisch medewerkers

In de voorbereiding ontzorgt Harma de pedagogisch medewerkers door alle administratieve en organisatorische zaken op te pakken. “Zo hoop ik een stukje werkdruk weg te halen. Uiteraard heb ik ze wel nodig bij het bepalen van het aanbod en staan zij er op de dag zelf.”

Sommige medewerkers zetten zich naast hun werk op de groep vaker in voor evenementen. Zij zijn onderdeel van Harma’s evenementenpoule. “Deze medewerkers zien dit als een verrijking van hun werk binnen Doomijn: het contact met de bezoekers en een totaal andere werkplek. Je staat ineens op een festival waar je backstage mag kijken, mee-eet met artiesten én mag doen wat je het allerliefst doet: werken met kinderen. Hoe leuk is dat?”

Kinderdisco XXL in Hedon

Als ze één evenement moet noemen waar ze echt trots op is, dan is dat zonder twijfel de Kinderdisco XXL in Hedon. “Dat organiseren we inmiddels voor het vierde jaar en is iedere keer weer een groot succes. Ruim 500 kinderen vanaf groep 5 mogen een avondje komen dansen, springen en hossen in de grootste zaal van Hedon met het allermooiste geluid en licht wat je kunt bedenken. Dit is aangepast op het niveau van kinderoren en staat dus niet te hard. Ouders zijn welkom in de foyer voor een drankje. Om 19.00 uur is er een ‘spiekmomentje’ en mogen de ouders op het balkon een kijkje nemen. Grote confettikanonnen gaan af en dat vinden de kinderen geweldig! Wat zo bijzonder is aan dit evenement, is dat hier pedagogisch medewerkers aanwezig zijn. We houden een oogje in het zeil en helpen daar waar nodig. We zijn er voor de zachte kant, want wij weten als geen ander hoe we kinderen moeten benaderen. Dat is niet vanzelfsprekend bij een kinderdisco en vind ik pedagogisch gezien een hele mooie toevoeging aan deze avond.”

Werken bij Doomijn

Wil jij ook werken bij Doomijn? Neem eens een kijkje tussen onze vacatures!

Bekijk vacatures
boom beer