De Verwonderhut van Jut - Doomijn | Kinderopvang

De Verwonderhut van Jut

Kom binnen in de Verwonderhut van Jut! Met deze vrolijke caravan bezoekt Anjutta locaties van Doomijn én evenementen voor een rijdend feestje vol plezier en verwondering. Wat de Verwonderhut zo bijzonder maakt? Dat je hier élke keer iets nieuws ontdekt!

De Verwonderhut is volgeladen met de leukste materialen om volop op ontdekking te gaan, waaronder veel loose parts. Binnen in de caravan vind je een kruiptunnel, geheime luikjes en een speurtocht en ziet het er iedere keer net weer even anders uit. Ben jij de Verwonderhut al eens tegengekomen?

fish

Kostbare ‘loose parts’

Niets nodigt meer uit tot creativiteit en fantasie dan het spelen met ‘loose parts’. De Verwonderhut barst dan ook van deze ‘losse stukjes’! Die hebben namelijk een onweerstaanbare aantrekkingskracht op jonge kinderen. Van keien, takken en plankjes tot linten, lepels en buizen. Deze veelzijdige (rest)materialen kunnen kinderen op oneindig veel manieren combineren en zélf kiezen hoe ze spelen of creëren. Er is geen goed of fout. Zo leert een kind dat elk probleem meerdere oplossingen heeft; goed voor de creatieve ontwikkeling! Doordat kinderen zelf de uitdagingen kiezen die passen bij hun ontwikkelingsniveau, bouwen ze ook nog aan hun zelfvertrouwen. Zo zijn die vaak kosteloze materialen tóch ineens heel kostbaar!

Zelf aan de slag met loose parts

Ik bedenk het, doe het, maak het

Plezier, passie en talent: dat is waar spelen in de Verwonderhut om draait. Want bij Doomijn gaan we ervoor dat kinderen hun talenten ontdekken! Een kind dat zijn talenten volgt, bedenkt en doet iets waar hij goed in is en energie van krijgt. Hij gaat helemaal op in waar hij mee bezig is. Dat zorgt voor plezier, betrokkenheid en een tevreden gevoel. Wist je dat een kind dat weet waar het goed in is weerbaarder en veerkrachtiger is? Alle reden om lekker creatief met je talenten aan de slag te gaan!

Rijdend feestje

Met zo’n vrolijk voertuig maken we van élk evenement een feestje. Van het jubileum van de woonwijk Stadshagen, tot het Grachtenfestival in Meppel en zelfs het Bevrijdingsfestival Overijssel. Kijk maar eens hoe leuk dat is!

Maak kennis met Jut

“Hallo ik ben Jut, van de Verwonderhut! Mijn hele naam is Anjutta en ik kom uit het mooie dorp Dalfsen, waar ik woon met mijn vriend en twee dochters. Als kind vierden we altijd vakantie op de camping en was ik iedere keer te vinden bij het recreatieteam. Ik deed overal aan mee en mocht vaak meehelpen. Recreatiemedewerker op een camping leek mij dan ook de ideale baan! Dit is natuurlijk seizoenswerk, dus zocht ik verder naar mijn droombaan.

In mijn vrije tijd organiseerde ik graag activiteiten voor kinderen, bijvoorbeeld als scoutingleider bij de waterwelpen en als vrijwilliger bij grote landelijke scoutingevementen. En toen kwam de bso op mijn pad. Aan mijn opleidingen Sociaal Pedagogisch Werk en Sociaal-Cultureel Werker voegde ik ook Vrijetijdsmanagament toe en kwam steeds dichter in de buurt van die ideale baan.

“Recreatiemedewerker leek mij de ideale baan”

Een paar jaar geleden kwam ik in de invalpool van Doomijn terecht, waar ik me gelijk thuis voelde. Toen ik in maart 2021 de kans kreeg om te solliciteren als ‘Verwonderhut-chauffeur’ viel alles op z’n plek. Oké, Doomijn is dan wel geen camping, maar ik toer wél in een caravan vol materialen en activiteiten langs alle locaties! Als dát geen recreatie is…

Voordat ik met de Verwonderhut op pad kon, moest er eerst een caravan komen. Samen met Gerda, Consulent Innovatie bij Doomijn, ben ik begonnen met het uitwerken van ideeën van de Doomijn-denktank. Nadat de caravan was aangeschaft, is deze helemaal gepimpt door een kunstenares. Het thema van onze eerste tour werd ‘loose parts’, dus verzamelden we oneindig veel materiaal. Nu rijdt de hut alweer een tijdje rond langs locaties en op evenementen. Zodra alle locaties van Doomijn aan de beurt zijn geweest, stappen we over op een nieuw thema. Wat zou dat zijn..? Laat je verwonderen!”

Zo is de Verwonderhut ontstaan

Ontzettend leuk natuurlijk, zo’n vrolijke caravan. Maar hoe is de Verwonderhut van Jut eigenlijk ontstaan? Anjutta legt uit wat de visie van Doomijn erachter is én verklapt vast wat het volgende thema wordt… Kijk maar eens mee!