Werken in de kinderopvang: alle functies op een rij - Doomijn | Kinderopvang

Werken in de kinderopvang: alle functies op een rij

Zet jij je graag in voor kinderen? Dan is een baan in de kinderopvang misschien wel iets voor jou. Maar welke functies zijn er allemaal en wat past het beste bij jou? In dit artikel zetten we alle afdelingen en functies bij Doomijn voor je op een rij.

Pedagogisch medewerker

Als pedagogisch medewerker ben je verantwoordelijk voor de verzorging, begeleiding en ontwikkeling van de kinderen. Je geeft ieder kind een fijne plek door een warme, veilige en stimulerende omgeving te creëren. Met ons pedagogisch beleidsplan als richtlijn bied je tal van individuele en groepsactiviteiten aan, waardoor kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen. Je kunt aan de slag op de peuteropvang, het kinderdagverblijf of de buitenschoolse opvang. Op een vaste locatie, of in de invalpoule.

Manager

Als manager ben je verantwoordelijk voor de aansturing van teams en locaties van Doomijn. Je zorgt voor representatieve vestigingen en aansluiting in de buurt. Stemt af met scholen en andere partners. Daarnaast zorg je voor een veilige, prettige en leerzame (werk)omgeving voor medewerkers. Binnen deze functie werk je veel samen met collega’s van het hoofdkantoor, bijvoorbeeld bij beleidsvraagstukken en administratieve, facilitaire en personele zaken.

Pedagogisch coach

Het verbeteren en bewaken van de pedagogische kwaliteit op de groep: dat is wat een pedagogisch coach doet. Je adviseert pedagogisch medewerkers, kijkt mee hoe ze hun kwaliteiten goed kunnen inzetten en maakt ze bewust bekwaam van hun handelingen, zodat ze nog beter voor de kinderen kunnen klaarstaan. Ook denk je mee over hoe je kinderen kunt prikkelen met spelaanbod, materialen, de inrichting van de speelleeromgeving en vrij spel.

VE-coach

Ben je in het bezit van een afgeronde VE-scholing? Dan kun je aan de slag als VE-coach op één van onze VE-peuteropvanglocaties. Daar geven onze pedagogisch medewerkers kinderen die dat nodig hebben nét dat beetje extra om ze te helpen bij hun ontwikkeling. Jij coacht en adviseert daarbij.

Activiteitenconsulenten

Bij Doomijn hebben we meerdere activiteitenconsulenten. Als activiteitenconsulent ondersteun je de pedagogisch medewerkers bij het aanbieden van activiteiten. Je bedenkt en organiseert kwalitatief hoogwaardige activiteiten die aansluiten bij de interesses, wensen, talenten én ontwikkelingsfases van kinderen.

Pedagogisch beleidsmedewerker

Als beleidsmedewerker ben je verantwoordelijk voor het pedagogisch beleid, de methodieken, werkplannen en alle beleidsstukken over veiligheid, gezondheid en kwaliteit: belangrijke thema’s binnen de kinderopvang. Op basis van actualiteit en wetgeving pas je daar waar nodig het beleid aan. Ook heb je korte lijnen met de GGD rondom algemene documenten en de inspectie van onze locaties. Voor de implementatie van het beleid werk je nauw samen met de andere collega’s van het team Pedagogiek, Kwaliteit en Ontwikkeling.

Ondersteunende diensten

Op ons hoofdkantoor werken verschillende teams om de pedagogisch medewerkers te ondersteunen, zodat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Ieder team heeft zijn eigen specialiteit, zoals het contact met klanten, de personeelsplanning of communicatie.

Werken bij Doomijn?

Wil jij aan de slag in de kinderopvang? Bij Doomijn zoeken we altijd nieuwe collega’s.

Vacatures