Peuterspeelzaal Lemstervaart - Doomijn | Kinderopvang

Peuterspeelzaal Lemstervaart

Onze speelzaal zit vol gezelligheid en uitdagingen. Kinderen vermaken zich hier dan ook opperbest. Met elkaar en met alles dat deze heerlijke locatie biedt. We zitten in MFA Lemstervaart en daarmee hebben we alle ruimte en mogelijkheden voor vele uren speelplezier.

Openingstijden

Maandag 08:15 - 12:15 uur
Dinsdag 08:15 - 12:15 uur
Woensdag 08:15 - 12:15 uur
Donderdag 08:15 - 12:15 uur
Vrijdag 08:15 - 12:15 uur

Samen op avontuur in de grote wereld

In ons huiselijke lokaal is elke dag iets te beleven. We knutselen en kletsen wat af. Over de leerzame thema’s bijvoorbeeld, waar we het hele jaar door mee werken; kunst, verkeer, ziek en gezond, familie jij en ik, kleuren en vormen én eten en drinken. Super interessant. En zijn we eventjes uitgespeeld in de verschillende hoekjes, dan vinden we ook plezier in het speellokaal van de school. Daar doen we tikkertje of dansen we op muziek. Buitenpret hebben we natuurlijk ook, want op ons knusse schoolplein is altijd iets te doen. We spelen in de zandbak of glijden van de glijbaan, maar ook het fietsen over het verkeersplein of door de wilgentunnel is een echte hit! En willen we eens wat verder dan maken we een wandeling naar de kinderboerderij of naar het bos.

Stil zitten, dat komt hier maar weinig voor. Kinderen hebben altijd zin en energie om nieuwe dingen te ontdekken. Bij ons krijgen ze alle ruimte om de wereld te verkennen. Elke dag weer!

Tweetalig beleid, Fries én Nederlands

Op de maandag- woensdag groep op werken wij met een tweetalig beleid. Er is aandacht voor zowel het Fries als het Nederlands. Doomijn heeft in 2019 hiervoor het certificaat “Boartsjendewei in taal derby” behaald. Deze werkwijze biedt namelijk veel voordelen voor de tweetalige ontwikkeling van kinderen. Wist je bijvoorbeeld dat een tweetalig kind later gemakkelijker een derde taal leert en een groter werkgeheugen ontwikkelt? In ons pedagogisch werkplan lees je meer over de uitvoering hiervan.

Fotomomenten

Op onze locaties is elke dag er één vol verwondering. Of het nu binnen of buiten is: we gaan op ontdekking in de kinderwereld. We delen onze avonturen en raken niet uitgepraat! Wat we doen op onze opvang, ontdek je met onze locatie-updates:

9 april 2024

Bonen zaaien

Vandaag hebben we bruine bonen gezaaid in een plastic hoesje. De bonen liggen op natte watten zodat ze water krijgen. Vervolgens hebben we ze tegen het raam gehangen. Zouden ze binnenkort gaan groeien?

25 maart 2024

Pasen

Het is bijna Pasen! We knutselen over Pasen en hebben een paastak op de groep staan. Én we verstoppen buiten paaseieren. De kinderen vinden het prachtig om ze te zoeken!

16 februari 2024

Groot en klein

Ons nieuwe thema: 'Groot en klein' (olifant en muis). De peuters leren of iets past. Is het stoeltje te groot of te klein voor de olifant of de muis?

Een team van enthousiaste medewerkers

Ilonka

pedagogisch medewerker

Geertje

pedagogisch medewerker

Marjon

pedagogisch medewerker

Kelly

manager

Onze speelzaal zit vol gezelligheid en uitdagingen. Kinderen vermaken zich hier dan ook opperbest. Met elkaar en met alles dat deze heerlijke locatie biedt. We zitten in MFA Lemstervaart en daarmee hebben we alle ruimte en mogelijkheden voor vele uren speelplezier.

Peuterspeelzaal Friese Meren 2024

Tarieven Uurtarief
Uurtarief peuteropvang € 10,61

Blogs & magazines