Een combinatiebaan in de invalpool - Doomijn | Kinderopvang

Een combinatiebaan in de invalpool

Heel bewust koos Richenel (29 jaar) ervoor om te gaan werken in de invalpool bij Doomijn. Afwisselend, verrassend én goed te combineren met zijn andere baan.  

Vier jaar geleden werkte Richenel als pedagogisch medewerker op de buitenschoolse opvang bij Doomijn. Dat deed hij met veel plezier, maar hij wilde ook graag weer de schoolbanken in. Richenel: “Een voltijd opleiding kon ik helaas niet combineren met mijn werk, dus zegde ik mijn baan bij Doomijn op. Afgelopen jaar rondde ik mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening af en kon ik direct parttime aan het werk als begeleider van mensen met een verstandelijke beperking.” Toch miste Richenel de kinderopvang wel. “Ik heb goede herinneringen aan mijn tijd als pedagogisch medewerker. Samen activiteiten organiseren met de kinderen vond ik het leukste en daar kreeg ik bij Doomijn veel ruimte voor. Van marshmallows roosteren boven het kampvuur tot karaoke: ik maakte er altijd een feestje van.” Werken op de buitenschoolse opvang is alleen geen fulltime baan en daar was Richenel wel naar op zoek. En dus benaderde hij Doomijn, of hij naast zijn parttime baan als begeleider aan de slag kon als pedagogisch medewerker. “Door deze twee banen te combineren, heb ik toch een fulltime werkweek.”

tekening van bomen

Wel koos Richenel dit keer heel bewust voor de invalpool. Richenel: “Als invalkracht ben ik minder bezig met randzaken; ik kan mij volledig richten op de kinderen.” De inbreng van de kinderen vindt hij daarbij erg belangrijk: “Zij bepalen zoveel als mogelijk wat we gaan doen en ik probeer in te spelen op wat de kinderen bezighoudt, zoals TikTok. Zo maken we er samen een leuke én educatieve middag van.” Dat is dus iedere keer weer een verrassing, want werken in de invalpool betekent werken op verschillende locaties. “Dat vind ik juist leuk. Nieuwe gezichten en diverse plekken: het is afwisselend en uitdagend.” Dat krijgt Richenel ook terug van collega’s en kinderen: “Er werken niet zoveel mannen in de kinderopvang, dus mensen verwachten mij vaak niet”, lacht Richenel: “Dan zeggen de kinderen: ‘Jij bent de eerste man Richenel, wij hebben alleen maar juffen!’”

Wil jij ook werken in de invalpool? Bekijk dan snel onze vacatures.