“In de invalpool wordt mijn kennis écht benut.” - Doomijn | Kinderopvang

“In de invalpool wordt mijn kennis écht benut.”

Tamara de Lange (24) houdt van lange wandelingen in de natuur. Eén van de redenen waarom ze van Zwolle naar Heerde is verhuisd. Een bosrijkgebied waar ze echt tot rust kan komen. Niet alleen in haar privéleven, maar ook op werkgebied is dit iets waar ze energie van krijgt. “Bij mijn vorige baan stond buitenspelen en groen voorop. Helaas kon ik daar niet blijven, daardoor besefte ik, dat ik dit net zo wil in mijn volgende baan, maar dan met meer vrijheid en flexibiliteit.”

Uitdaging

Sinds november 2020 is Tamara werkzaam in de invalpool van Doomijn. Met tussendoor een ziektevervanging in Dalfsen waar ze vaste uren kreeg, is ze toch ook weer blij dat ze in de invalpoule werkt. “Sommige pedagogisch medewerkers zien de invalpool, waarbij je op heel veel locaties komt, als minder fijn dan een vaste plek. Ik zie dat toch anders. Voor mij is het dé plek waar ik al mijn kwaliteiten die ik in mijn opleiding heb geleerd toe kan passen. Voor kinderen ben je iedere keer weer een nieuw gezicht. Om dan een band met ze op te bouwen in een relatief korte tijd is best een uitdaging, maar elke keer als dat weer is gelukt ben ik enorm trots!”.

Voor mij is de invalpool dé plek om mijn geleerde kwaliteiten toe te passen.

Voordelen van de invalpool

Toch is dat niet het enige positieve aan een functie binnen de invalpool, geeft Tamara aan. “Je krijgt bij Doomijn veel vrijheid om van alles even te proeven. Wat vind ik leuk? Welke leeftijd of werkvorm, hoeveel uur wil ik werken en op welke dagen? Het is erg flexibel én je leert de leukste mensen kennen. En als kers op de taart heb je geen administratie. Je kunt doen wat je het leukste vindt: werken met kinderen. En als je thuis bent, ben je écht thuis. Hoe fijn is dat?”

En dat is nog niet alles, geeft Tamara aan. “Ik vind groen, natuur en de instelling ‘vies worden mag’ enorm belangrijk. Daarnaast vind ik het in tegenstelling tot mijn vorige baan ook erg fijn dat Doomijn een grote organisatie is, er is voor alles een afdeling.”

Een kindje dat normaal moeite heeft met afscheid nemen, vloog in mijn armen bij binnenkomst.

Een vaste plek

Tamara zou toch nog wel even twijfelen als ze haar binnen Doomijn een vaste plek zouden aanbieden. “Een vaste plek is ook wel veel waard natuurlijk, je bouwt echt een band op met collega’s, kinderen en ouders. Zo kwam ik laatst op een locatie waar ik vaker ben geweest en één van de kindjes die normaal moeite heeft met afscheid nemen, vloog in mijn armen bij binnenkomst. Daar doe je het toch voor?”

In de natuur werken, flexibiliteit én in alle rust de dag afsluiten. De invalpool is voor Tamara heel wat waard.

Werken bij Doomijn

Wil jij ook werken in de invalpool? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures of stuur een open sollicitatie.

Vacatures