Kinderopvangtoeslag aanvragen in 5 stappen - Doomijn | Kinderopvang

Kinderopvangtoeslag aanvragen in 5 stappen

Als je kind voor het eerst naar de opvang gaat, komt er veel op je af. Krijg je het benauwd bij het woord ‘kinderopvangtoeslag’? We helpen je graag op weg! Met de volgende 5 stappen weet je iets meer over het aanvragen én het verloop van de kinderopvangtoeslag.

1. Rekentool

Je bent vast benieuwd wat je uiteindelijk gaat betalen voor kinderopvang. Daarvoor hebben wij een handige rekentool. Vul je inkomen en persoonsgegevens in en zie direct een duidelijke opsomming van de kosten die je betaalt aan Doomijn én wat je terugkrijgt van de Dienst Toeslagen aan kinderopvangtoeslag.

Ga naar de rekentool

tekening van bomen

2. Wacht niet te lang

Wanneer je een contract bij Doomijn hebt getekend en je weet de definitieve uren, de uurprijs, het LRKP-nummer van de locatie en de startdatum, dan kun je bij de Dienst Toeslagen je definitieve kinderopvangtoeslag aanvragen. Wacht niet te lang met aanvragen, want dan kan je geld mislopen. Je zit goed als je de toeslag aanvraagt binnen 3 maanden nadat de opvang is gestart, maar je doet het natuurlijk liever van tevoren.

3. Wijzigingen doorgeven

Verandert er iets in je situatie? Vergeet dat dan niet door te geven aan Doomijn én de Dienst Toeslagen. Dit kan namelijk effect hebben op de toeslag die je krijgt.

Twee tips:
– Zet je inkomen iets hoger, daardoor kom je nooit voor verrassingen te staan en heb je een leuk zakcentje aan het einde van het jaar!
– Via de app Kinderopvangtoeslag van de Dienst Toeslagen is het redelijk eenvoudig om een wijziging in uren door te geven.

4. Uitbetaling toeslag

Wist je dat de Dienst Toeslagen altijd de kinderopvangtoeslag uitbetaalt rond de 20ste? Het bedrag dat je betaalt aan Doomijn kinderopvang gaat altijd rond de 27e van de maand van je rekening. Dat is pas nadat je de toeslag hebt gekregen, wel zo handig!

5. Tweede kind

Een tweede kind twee keer zo duur? Geen zorgen; voor een tweede kind krijg je meer toeslag, waardoor het bedrag niet opeens verdubbelt.

Voor de meest actuele informatie rondom het aanvragen van kinderopvangtoeslag klik je hier.