Kinderopvangtoeslag aanvragen - Doomijn | Kinderopvang

Kinderopvangtoeslag aanvragen

Hoera! Je bent zwanger. Er komt natuurlijk veel op je af, daarom helpen we je graag aan nuttige informatie rondom het regelen van kinderopvang. Krijg je al paniek bij het woordje ‘belastingdienst’ of ‘kinderopvangtoeslag’? Niet nodig, met de volgende 5 stappen weet je iets meer over het aanvragen én verloop van de kinderopvangtoeslag.

Rekentool
Wanneer je de kinderopvanglocatie voor jouw kind hebt gevonden ben je natuurlijk wel benieuwd wat je dan uiteindelijk gaat betalen. Daarvoor hebben wij een handige rekentool. Vul je inkomen en persoonsgegevens in en zie direct een duidelijke opsomming van de kosten die je betaalt aan Doomijn én wat je terugkrijgt van de Belastingdienst aan kinderopvangtoeslag.

Wacht niet te lang
Wanneer je een contract bij Doomijn hebt getekend en je weet de definitieve uren, de uurprijs, het LRKP-nummer van de locatie en de startdatum dan kun je bij de belastingdienst je definitieve kinderopvangtoeslag aanvragen. Wacht niet te lang met aanvragen, je kan dan geld mislopen. Je zit goed als je de toeslag aanvraagt binnen 3 maanden nadat de opvang is gestart, maar je doet het natuurlijk liever van tevoren.

Uitbetaling toeslag
Wist je dat de Belastingdienst altijd de kinderopvangtoeslag uitbetaalt rond de 20ste? Het bedrag dat je betaalt aan Doomijn kinderopvang gaat altijd rond de 27e van de maand van je rekening. Dat is pas nadat je de toeslag hebt gekregen, wel zo handig!

Wijzigingen doorgeven
Verandert er iets in je situatie? Vergeet dat dan niet door te geven aan Doomijn én de Belastingdienst. Dit kan namelijk effect hebben op de toeslag die je krijgt. Tip van flip: zet je inkomen iets hoger, daardoor kom je nooit voor verrassingen te staan en heb je een leuk zakcentje aan het einde van het jaar!

Tweede kind
Een tweede kind twee keer zo duur? No worries; voor het tweede kind krijg je meer toeslag, waardoor het bedrag niet opeens verdubbelt.

Zeker weten dat je de meest actuele informatie hebt rondom het aanvragen van kinderopvangtoeslag? Klik dan hier.