Rondleiding bij de kinderopvang - Doomijn | Kinderopvang

Rondleiding bij de kinderopvang

Ben jij op zoek naar kinderopvang? Dan wil je vást eerst een kijkje nemen bij wat locaties voor je een keuze maakt. Door een rondleiding aan te vragen, kun je zelf ervaren hoe de opvang eruit ziet, hoe de sfeer aanvoelt en of de locatie bij jou en je kindje past. Maar hoe gaat zo’n rondleiding eigenlijk, en waar let je op?

1. Wanneer vraag ik een rondleiding aan?

Een goed moment om een rondleiding aan te vragen is wanneer je voorbij de eerste fase van de zwangerschap bent. Als jij je goed voelt en het kindje op komst ook in orde lijkt te zijn, is dat ook het moment dat er ruimte in jouw hoofd is om eens op onderzoek uit te gaan. Dit is ongeveer rond het einde van de derde, of begin van de vierde maand van je zwangerschap. Wacht bij voorkeur niet te lang: sommige locaties hebben een wachtlijst en het zou jammer zijn als je daardoor de boot mist!

2. Bij hoeveel organisaties en locaties ga ik langs voor een rondleiding?

Verdiep je online vast in de kinderopvangorganisaties die jou aanspreken. Veel informatie is op de website al te vinden; van het pedagogisch beleid en tarieven tot de medewerkers van een specifieke locatie. Informatie van bekenden is altijd fijn, maar het gaat echt om jouw gevoel. Welke wensen zijn voor jou het belangrijkst: of de locatie dichtbij is, de visie op opvoeding of de sfeer op de groep? Of maakt dat allemaal niet zoveel uit, als jouw kind maar liefdevol wordt opgevangen? Plan bij minimaal twee locaties een bezoekje in, zodat je goed kunt vergelijken.

3. Hoe vraag ik een rondleiding aan bij Doomijn?

Wij vinden het belangrijk dat jij een goed gevoel krijgt bij de opvang waar jouw kind mogelijk naar toe gaat. Tijdens een rondleiding kun jij zelf ervaren hoe fijn het is bij Doomijn! Een rondleiding aanvragen kan op twee manieren:

Een van onze pedagogisch medewerkers leidt je rond op de locatie waar jij benieuwd naar bent en beantwoordt al jouw vragen. Na afloop krijg je een leuke goodiebag mee naar huis.

Wist je dat je ook een digitale rondleiding kunt aanvragen? Geef dit aan in het formulier of bespreek het aan de telefoon. Je ontvangt dan een filmpje van de locatie en na afloop kun je (video)bellen met een van de pedagogisch medewerkers. De goodiebag sturen we natuurlijk gewoon op!

4. Hoe bereid ik mij voor op een rondleiding?

Lees je vast in met de informatie op de website, neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Facebook of Instagram en praat met bekenden over hun ervaringen. Zet jouw wensen en vragen vast op een rijtje, zodat je tijdens de rondleiding niets vergeet. Denk hierbij niet alleen aan praktische zaken, zoals openingstijden en afstand, maar kijk ook naar welke mogelijkheden een locatie biedt. Heb je liever een grotere locatie met meer mogelijkheden, zoals een kindcentrum, of juist een kleine, rustigere locatie? En vind je het belangrijk dat jouw kind op een babygroep of juist een verticale groep komt?

Tip: download onze handige checklist zodat je weet waar je op moet letten tijdens je rondleiding! Lees hierover meer in het artikel ‘Kinderopvang kiezen: waar let je op?’ in ons online magazine.

5. Hoe ziet zo’n rondleiding op de kinderopvang eruit?

Na een warm welkom, vertelt de pedagogisch medewerker je over de identiteit van Doomijn. Wat vinden we belangrijk om jouw kind mee te geven? Daarna komen allerlei onderwerpen aan bod: van het dagritme, voeding en de rituelen tot welke activiteiten we ondernemen en hoe de communicatie met jou als ouder verloopt.

Afhankelijk van de locatie, laten we je de centrale ruimte zien, zoals een hal waar gespeeld wordt, en de groepsruimte waar jouw kind zou worden opgevangen. Uiteraard kun jij hierin jouw wensen aangeven. In een kindcentrum kun je misschien ook vast een kijkje nemen in de school, zodat je vast een indruk krijgt van de peuteropvang en bso en de klaslokalen. Bij Doomijn vinden we buitenspelen heel belangrijk, dus we laten je tot slot ook graag onze buitenruimte zien.

Ben jij er klaar voor om een kijkje te komen nemen op een van onze locaties? Kom gezellig langs! Dan rest je nog maar één ding: vraag nu jouw rondleiding aan.