Stage bij Doomijn: “De kinderopvang is méér dan alleen luiers verschonen” - Doomijn | Kinderopvang

Stage bij Doomijn: “De kinderopvang is méér dan alleen luiers verschonen”

boom met eend tekening

Werken in de kinderopvang? Dat is niks voor mij, dacht Laura (21) altijd. Totdat ze stage ging lopen bij kinderdagverblijf Kindertuin van Doomijn in Apeldoorn. Sindsdien is haar beeld van de kinderopvang totaal veranderd. Haar stage beviel zelfs zo goed, dat ze besloot om na haar opleiding direct bij Doomijn als pedagogisch medewerker aan de slag te gaan.

Heel bewust koos Laura voor de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. En dat was niet omdat ze pedagogisch medewerker wilde worden. “Met deze opleiding kan ik alle kanten op”, legt Laura uit. “De kinderopvang, de jeugdzorg en het onderwijs. Zo kon ik tijdens mijn opleiding van alles proeven en hoefde ik niet direct een keuze te maken.”

Leren in de praktijk

Ondanks dat ze alles wilde proberen, had ze wel een lichte voorkeur. “Het onderwijs leek mij heel erg leuk. Na mijn mbo-opleiding wilde ik eigenlijk doorstuderen aan de pabo, maar toen ik eenmaal stage had gelopen bij Doomijn veranderde dat. Ik kwam erachter dat werken in de kinderopvang veel meer is dan alleen luiers verschonen. Als pedagogisch medewerker maak ik onderdeel uit van de ontwikkeling van kinderen, dat vind ik heel mooi. Daarom besloot ik na mijn opleiding bij Doomijn te blijven en mijzelf verder te ontwikkelen als medewerker. Ik kan wel uit studieboeken leren hoe ik met kinderen om moet gaan, maar elk kind is anders. Dat leer je pas echt in de praktijk.”

“Hoe je met kinderen moet omgaan, leer je echt in de praktijk.”

Laura

Sfeer proeven als invalkracht

Laura ging aan de slag in de invalpool. “Ik wilde heel graag bij Doomijn blijven werken, maar ik wist nog niet waar. In de invalpool kon ik de sfeer proeven op meerdere locaties. Dat vond ik eerst wel spannend, want ik werkte elke dag op een andere locatie en dat betekent steeds andere collega’s en kinderen.”

"De dag is zo om!"

Thuiskomen

Soms moest Laura invallen op haar oude stageplek. “Dat voelde iedere keer weer als thuiskomen. Ik had een band opgebouwd met de kinderen, ouders en mijn collega’s en daardoor voelde het zo vertrouwd. Hier wilde ik eigenlijk niet meer weg.” Ze kon haar geluk dan ook niet op toen er uitgerekend op kinderdagverblijf Kindertuin een vacature vrijkwam. “Ik dacht: dit is mijn kans! Ik solliciteerde en inmiddels werk ik hier alweer twee jaar. Ik vind het grappig dat ik vroeger dacht: ‘ik ga echt niet voor kinderen zorgen. Wat moet ik toch de hele dag met ze doen?’. Terwijl ik juist dat verzorgen nu zo leuk vind. En vervelen? Dat doe ik echt niet. De dag is zo om!”

Stage bij Doomijn

Wil jij ook stage lopen bij Doomijn? Via onderstaande knop vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Lees meer