Kinderdagverblijf Villa Doomijn Zuideinde - Doomijn | Kinderopvang

Kinderdagverblijf Villa Doomijn Zuideinde

Groeien en leren in stijl. Het kan in onze opvang, want we zijn gevestigd in een prachtige oude stadsvilla aan de rand van het centrum. Hoge plafonds, kroonluchters en een grote natuurlijke tuin. Bij Villa Doomijn gaat het dan ook om natuurlijk spelen en onbegrensd beleven.

Openingstijden

Maandag 07:00 - 19:00 uur
Dinsdag 07:00 - 19:00 uur
Woensdag 07:00 - 19:00 uur
Donderdag 07:00 - 19:00 uur
Vrijdag 07:00 - 19:00 uur

Contactgegevens

Zuideinde 108
7941 GL, Meppel

Op deze locatie vind je ook:

Spelenderwijs leren en ontdekken

Onze villa vind je in een prachtig gebouw met volop ruimte om je als kind te ontwikkelen. Je proeft de smaak van vroeger mede door authentieke elementen en een huiselijke sfeer met rustige kleuren. Het hele jaar door wordt er volop gebruik gemaakt van de grote groene tuin om naar hartenlust te kunnen buitenspelen. Wij bieden vele mogelijkheden om te leren en te ontdekken tijdens vrij spel en activiteiten. Daarnaast hebben we vooral open einde speelgoed omdat dit de fantasie van je kind stimuleert.

De themagerichte activiteiten dagen de kinderen uit om zichzelf te ontwikkelen. Wij werken door het jaar heen met wisselende thema’s die, ofwel verbonden zijn met het seizoen of gekozen zijn omdat ze aansluiten bij de belangstelling of belevingswereld van de kinderen op dat moment. Hierbij zorgen we ervoor dat we aan alle ontwikkelingsgebieden aandacht besteden. De kinderen leren op een uitdagende en stimulerende manier zonder dat wij ze ideeën opdringen. Natuurlijk houden wij jou als ouder op de hoogte van de ontwikkelingen van jouw kind(eren).

De werkwijze die we toepassen is geïnspireerd door de pedagogiek van Regio Emilia. Hierbij kun je denken aan de aantrekkelijke manier waarop wij (vaak echte) materialen aan bieden aan de kinderen. Maar vooral het kijken en luisteren naar de kinderen is belangrijk en hoe wij daar vervolgens op in spelen met activiteiten. Hierbij staat altijd het proces voorop en niet het eindresultaat. We hebben respect voor elkaar en vertrouwen in het kind en zullen altijd het ‘zelf doen’ stimuleren.

Onze werkwijze is geschikt voor kinderen die de kans krijgen van hun ouders om zelf te mogen ontdekken, leren en beleven. Dit mag zowel binnen als buiten en aangepast aan het seizoen.

Fotomomenten

Op onze locaties is elke dag er één vol verwondering. Of het nu binnen of buiten is: we gaan op ontdekking in de kinderwereld. We delen onze avonturen en raken niet uitgepraat! Wat we doen op onze opvang, ontdek je met onze locatie-updates:

12 april 2024

Nieuwe buitenblokken

We hebben nieuwe blokken voor buiten! De kinderen zijn druk aan het overleggen!  

29 maart 2024

Pasen

Ontdekken en voelen op de Dreumesgroep!

22 maart 2024

Ontdekken

Bij binnenkomst staat er water, kannetjes, pipetjes en rozenblaadjes klaar. Dit trok de aandacht van elk kind!

Een team van enthousiaste medewerkers

Melissa

pedagogisch medewerker

Henriët

pedagogisch medewerker

Hilda

pedagogisch medewerker

Marleen

pedagogisch medewerker

Karin

pedagogisch medewerker

Catharina

pedagogisch medewerker

Lia

pedagogisch medewerker

Claudia

pedagogisch medewerker

Daniele

pedagogisch medewerker

Annet

huishoudelijk medewerker

Saida

huishoudelijk medewerker

Zoë

pedagogisch medewerker

Linda

pedagogisch medewerker

Bianca

manager

Ontwikkeling stimuleren

We stimuleren het spelend onderzoeken van de wereld en dagen kinderen uit om hun eigen mogelijkheden en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo dragen we bij aan hun groei, zelfredzaamheid, eigenheid en zelfvertrouwen. Dat doen we onder andere door allerlei leuke en spannende activiteiten aan te bieden en door gebruik te maken van methodes die aandacht besteden aan alle ontwikkelingsgebieden. In een veilige en ongedwongen sfeer, waarbij plezier voorop staat. Daarbij hebben we oog voor een veilige en tegelijkertijd uitdagende inrichting van onze binnen- en buitenruimtes. Onze medewerkers zijn opgeleid om de ontwikkeling van jouw kind goed te volgen.

Kinderdagverblijf Villa Doomijn 2024

Tarieven Uurtarief
52 weken € 11,49
41 weken € 12,27
Extra opvang op factuur € 13,80
Villa maaltijd € 3,76

Blogs & magazines