Matchtest - Doomijn | Kinderopvang

Zijn wij een match?

Doe de test!

Met behulp van een aantal korte stellingen kom je er snel achter of wij bij elkaar passen. Goed om te weten: er is geen goed of fout en je gegeven antwoorden zijn alleen voor jou; ze worden dus niet opgeslagen.

Kinderopvang is onmisbaar in de ontwikkeling van een kind.

1/6

Wij geloven dat kinderopvang heel waardevol is voor kinderen en ouders. Het kind leert nieuwe dingen, maakt kennis met nieuwe mensen en kan spelen, leren en ontspannen in een omgeving die daarvoor bedoeld is. Een ouder kan werken terwijl zijn kind in goede handen is. Kinderopvang is daarom meer dan een voorziening, het is onmisbaar in de ontwikkeling van een kind.

Spelen is de hoogste vorm van leren.

2/6

Door te spelen, ontwikkel je vaardigheden als samenwerken, overleggen, nieuwe oplossingen vinden en je eigen gedrag sturen. Bij Doomijn brengen we daarom zowel kinderen als volwassenen de kracht van spelen bij; dat maakt het leven zoveel mooier.

In een kinderopvang horen geen materialen zoals pannen, autobanden en stukken hout thuis.

3/6

Bij Doomijn zorgen we voor zoveel mogelijk ‘echte materialen’, zodat kinderen met hun eigen fantasie de leukste dingen kunnen bedenken. Want spelen met deze materialen stimuleert hun creativiteit, oplossingsvaardigheid en leert hen plannen en doorzetten.

In de kinderopvang leren we kinderen omgaan met allerlei situaties. Daar horen kleine ongelukjes, vies worden en ruziemaken bij.

4/6

Doomijn biedt kinderen een veilige en gezonde leef- en speelomgeving als basis, zonder hen af te schermen tegen alle kleine bedreigingen van een leerzame kindertijd. Daar horen kleine ongelukjes, vies worden en ruziemaken bij. Want ruimte krijgen om te groeien en fouten te maken is leerzaam!

Een kind zou niet zelf zijn eten of drinken moeten klaarmaken.

5/6

Bij Doomijn vinden we het belangrijk om kinderen de kans, de tijd en de ruimte te geven om te mogen ontdekken, te onderzoeken en het zelf te mogen doen. Denk hierbij aan het smeren van een boterham of drinken maken. Wanneer een kind hieraan toe is, geven pedagogisch medewerkers een kind hiervoor de ruimte, wanneer een kind hier qua ontwikkeling nog niet aan toe is, doen we het samen of helpen we een kind.

Elke dag naar buiten is goed voor je, ook als het regent, hagelt of sneeuw. Slecht weer bestaat niet!

6/6

Bij Doomijn zeggen we: slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. We kunnen zorgen voor beschermende kleding, vies worden vinden we daarom niet erg. Dit betekent immers dat er ruimte was om (jezelf) te ontdekken!

We hopen dat je een goed beeld hebt gekregen van Doomijn Kinderopvang en of dat aansluit bij wat jij belangrijk vindt. Wil je nog meer weten over werken bij Doomijn? Neem eens een kijkje bij onze missie en visie of ga direct naar onze vacatures.