Een baan met voldoening: Monique laat zich omscholen van receptioniste naar pedagogisch medewerker - Doomijn | Kinderopvang

Een baan met voldoening: Monique laat zich omscholen van receptioniste naar pedagogisch medewerker

Een studie van vier jaar, dat zag Monique (54) niet zo zitten. De combinatie van werken en leren daarentegen wél. En dus laat ze zich via een verkort scholingstraject in een jaar omscholen van receptioniste tot pedagogisch medewerker. En dat is best spannend, als je al zolang niet meer naar school bent geweest..

Hoe ga ik dit allemaal doen? Dat heeft Monique zich echt wel even afgevraagd, voordat ze begon met de opleiding. “Ik ben 54, dus dat was best een drempel”, legt Monique uit. “Gelukkig word ik daar heel goed in begeleid, zowel vanuit de opleiding als Doomijn. In de opleiding leer ik ook hoe je moet leren. ‘Neem je pauzes en hak de opdrachten in gedeeltes’, is het advies.” En wat blijkt? Het gaat haar hartstikke goed af.

Ergens aan bijdragen

Voordat ze startte met dit traject, werkte Monique jarenlang als receptioniste. Na een burn-out wist ze zeker dat er iets moest veranderen. “Een loopbaancoach hielp mij daarbij. Zo ontdekte ik dat ik graag ergens aan wilde bijdragen, bijvoorbeeld in de ouderenzorg.” Helaas zocht de organisatie waar Monique op dat moment solliciteerde alleen verzorgenden. “Ik ben niet iemand die een prik zet en steunkousen helpt aan te trekken. Ik had vooral dat sociale stuk in mijn hoofd.”

Verkort scholingstraject

Monique ging verder kijken en las over het personeelstekort in de kinderopvang. Van die doelgroep werd ze enthousiast dus ze ging gelijk informeren. “Kinderen vind ik hartstikke leuk. Ik ben creatief en maak makkelijk contact, dus dat leek mij wel wat.” Maar om als pedagogisch medewerker te werken, moet je een gekwalificeerd diploma hebben. “Dat had ik niet en een opleiding van vier jaar zag ik echt niet zitten.” Gelukkig hoefde dat ook niet. Met een verkort scholingstraject via Wijzr kan Monique zich binnen een jaar laten omscholen tot pedagogisch medewerker. En dankzij het levenlanglerenkrediet worden de kosten ook nog eens vergoed.

Werken op de buitenschoolse opvang

De opleiding bevalt haar heel goed, net zoals het werken op de buitenschoolse opvang. “Soms is het best chaotisch, als je te maken hebt met grote groepen”, lacht ze. “Maar ik vind het heel erg leuk. Als kinderen mij Moniqie noemen of een handje op mijn schoot leggen, terwijl ze eerst wat terughoudend waren. Dát soort momentjes, dan smelt ik.”

Het allerleukste vindt Monique dat ze haar hobby kan delen met de kinderen: creatief bezig zijn. “Stempelen, kaartjes maken of verven met ecoline. Ik maak graag dingen. Hier kan ik het samen met de kinderen doen.” Kortom, het werken als pedagogisch medewerker geeft haar veel meer voldoening dan haar werk als receptioniste. Het was even een drempel, maar Monique is maar al te blij met deze stap. “Doen wat je leuk vindt is het allerbelangrijkste. Dan voelt het niet als werk.”

Laat je ook omscholen!

Wil jij je net als Monique laten omscholen en werken en leren combineren? Neem contact op met onze recruiter. Dan kijkt ze samen met jou naar de mogelijkheden.