Borst- of flesvoeding: zo eet je baby op de opvang - Doomijn | Kinderopvang

Borst- of flesvoeding: zo eet je baby op de opvang

Op het kinderdagverblijf volgen we het voedingsschema van je baby zoals jij dat thuis ook doet. Of je nu borst- of flesvoeding geeft: deze informatie helpt je om de overgang naar de opvang zo makkelijk mogelijk te maken voor jouw baby.

Bij het wenmoment en op de eerste opvangdag horen we graag wat het voedingsritme van jouw baby is. Je mag het ons ook al vertellen tijdens het kennismakingsgesprek, maar vaak verandert een voedingsschema nog in de tijd tussen dat gesprek en de eerste opvangdag.

Dit willen we in ieder geval graag weten: wanneer op de dag krijgt je baby melk? Hoeveel drinkt je kind per keer? En waar kunnen we verder op letten? Verandert er iets aan het voedingsritme van je baby, geef dat dan door aan de pedagogisch medewerkers op jouw locatie. Dan bewegen zij hierin mee.

Borstvoeding

Wennen aan de fles
Voed je je kind altijd aan de borst, dan mag je langskomen om je baby te voeden op het kinderdagverblijf. Wil je graag dat wij je kind voeden, dan is het fijn om een paar weken voor de start van de opvang thuis te beginnen met oefenen met drinken uit een fles. Dan is de fles op de eerste dag van de opvang al vertrouwd.

We hebben flessen op de opvang, maar je mag ook een eigen fles meegeven als je dat fijner vindt (in dat geval met naamsticker). Gebruik je spenen van natuurrubber? Dan geven we die aan het einde van de dag weer mee naar huis om schoon te maken.

Moedermelk op de opvang
Als je moedermelk geeft en wilt blijven geven op de opvang, kun je gekolfde melk meegeven. Dit kan in de gebruikelijke bewaarzakjes voor moedermelk. Denk ook aan het volgende:

  • Schrijf de naam van je kind op de zakjes melk.
  • Zorg ervoor dat de melk ontdooid is op de dag dat je het meeneemt.
  • Breng de melk gekoeld van huis naar het kinderdagverblijf.
  • Je kunt de melk in de koelkast zetten als je je kind wegbrengt.
  • Goed om te weten: we warmen moedermelk maar één keer op (omdat bij vaker verwarmen het aantal bacteriën toeneemt).
  • Vergeet aan het einde van de dag niet om de overgebleven melk weer mee te nemen.

Flesvoeding

Flesvoeding is aanwezig op het kinderdagverblijf en zit bij de prijs van de opvang inbegrepen. Bij ons krijgen kinderen flesvoeding van Nutrilon en Hero. Wil je andere melk, dan kun je dit meebrengen naar de opvang. We hebben flessen op de opvang, maar als je dat fijn vindt mag je ook een eigen flesje meegeven van thuis (met naamsticker).

Vast voedsel

Als je baby ouder wordt, gaat je kind ook vast voedsel eten. Is je kind hier aan toe? Of oefen je er thuis mee? Laat het de pedagogisch medewerkers weten. Dan volgen we je hierin. Als je kind er aan toe is, krijgt hij of zij bij ons ook brood, fruit en andere verantwoorde tussendoortjes. Je leest hier meer over in ons voedingsbeleid in ouderportaal mijndoomijn.