Naar de kinderopvang: wat geef je mee? - Doomijn | Kinderopvang

Naar de kinderopvang: wat geef je mee?

“Wanneer ik mijn eigen kinderen naar de kinderopvang breng, verbaas ik me telkens weer over de enorme hutkoffers die ik bij groepsgenootjes voorbij zie komen. Wat slepen deze ouders toch allemaal mee?!” Liz* is moeder en Pedagogisch Coach bij Doomijn, en vraagt zich af bij het zien van de tassen die ouders hun kind meegeven naar de opvang: “Mis ik iets? Wat moet er allemaal in die tas? En ze krijgen toch wel te eten…?” Met deze vragen ging Liz maar eens op onderzoek uit.

“Laat ik eerst eens kijken naar voeding. Als mijn baby naar een kinderdagverblijf bij Doomijn gaat, zijn (fles)voeding en luiers inbegrepen bij de prijs. Deze hoef ik zelf dus niet mee te geven – behalve als mijn kindje afgekolfde moedermelk krijgt, of een specifiek merk kunstvoeding die niet in het aanbod zit. Check; dát scheelt al wat ruimte in mijn tas.

Naarmate mijn kindje ouder wordt, zal het meer vaste voeding gaan eten. Ook deze voeding is inbegrepen bij de prijs en wordt volledig verzorgd. Wat krijgt mijn kindje dan precies? Het voedingsbeleid van Doomijn is zorgvuldig samengesteld en afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Voor mijn kindje staat er een gevarieerd en gezond voedingsaanbod op het menu. Top! Dus ook als mijn kind wat ouder is, hoef ik mij over voeding geen zorgen te maken.

Hoe zit het dan met speentjes, flesjes, lepels, slabbetjes en slaapzakken? Mijn kind slaapt alleen in die ene specifieke slaapzak, met dat zachte knuffeltje, en eet alleen met een blauwe lepel met een rare kronkel erin… Bij Doomijn is alles wat nodig is om een kind te verzorgen aanwezig. Dat wordt natuurlijk goed afgestemd met ouders en het ritme en de gewoontes van een kindje. Soms zul je versteld staan over je eigen kind: thuis eet hij alleen met die ene specifieke lepel en op de kinderopvang is elke willekeurige lepel geen enkel probleem! Natuurlijk is het fijn voor een kind om iets vertrouwds van thuis bij zich te hebben, dit kan een favoriete knuffel zijn, een eigen speentje of een doekje wat ruikt naar thuis. De eigen slaapattributen mogen wel van thuis meegenomen worden – denk aan een slaapzak, pyjama en speen. Ook een setje extra kleding in de tas is altijd handig, want bij Doomijn worden kinderen tijdens hun spel en verwonderkracht nog weleens vies!

"Mijn kind slaapt alleen in die ene specifieke slaapzak, met dat zachte knuffeltje, en eet alleen met een blauwe lepel met een rare kronkel erin…"

- Liz

Oké, dus eigenlijk hoef ik alleen een setje extra kleding mee te geven, een slaapzakje en iets vertrouwds van thuis? Dan heb ik geloof ik niets gemist. Het is wel handig om de extra kleding zo nu en dan te vervangen op passende maat en seizoen. Mijn kind liep laatst midden in de winter in een zomeroutfit die minstens twee maten te klein was. Oeps… Gelukkig hebben ze bij de opvang altijd wel een doos met extra kleding, dus kon mijn kind warm de dag door. Wat is dat super geregeld bij Doomijn zeg!

En wat er nou in die hutkoffers van andere ouders zit? Ik heb werkelijk geen idee…”