Sporten en bewegen als pedagogisch medewerker op de buitenschoolse opvang - Doomijn | Kinderopvang

Sporten en bewegen als pedagogisch medewerker op de buitenschoolse opvang

Na zijn mbo-opleiding Sport en Bewegen had Maikel geen idee wat hij wilde doen. Hij gaf regelmatig sportles aan kinderen tijdens zijn studie en vond dat hartstikke leuk om te doen. Maar vind maar eens een baan die daar bij past. Totdat hij per toeval terecht kwam op de buitenschoolse opvang. En dat bleek een schot in de roos.

Er wordt druk gespeeld op het plein bij buitenschoolse opvang (bso) Stokmeesterslaan in Zwolle. Fietsjes racen over het plein en frisbees vliegen je om de oren. Meester Maikel geniet met volle teugen. Eén van de kinderen blijft met een fietswiel in het knikkerputje vastzitten. “Volgens mij is je band lek”, zegt Maikel, terwijl hij wijst naar het vastgelopen wieltje. “Misschien moet je die even opblazen”, grapt hij. Het jongetje klimt van zijn fiets, gaat op zijn knieën zitten en begint te blazen. “Dat is dus precies wat ik zo leuk vind aan dit werk”, lacht hij.

Meelopen op de bso

Het was zijn vriendin die Maikel erop wees: ‘Is de buitenschoolse opvang misschien iets voor jou?’. “Mijn vriendin werkte destijds als pedagogisch medewerker op het kinderdagverblijf bij Doomijn”, legt Maikel uit. “Ik heb nooit echt geweten wat ik wilde doen, al vond ik het werken met kinderen gedurende mijn opleiding wel heel leuk. Maar welke baan past daar dan bij?” Na zijn opleiding Sport en Bewegen wilde hij snel aan het werk, maar hij deed nooit iets wat hij écht leuk vond. Totdat zijn vriendin hem wees op de bso. Maikel liep een dagje mee en was meteen enthousiast. “Ik vind het hartstikke leuk om onder de kinderen te zijn en vooral onder de oudere kinderen. Met deze kinderen kun je een gesprek voeren, lekker dollen en grapjes maken. Daarnaast kan ik ze vanuit mijn opleiding op motorisch vlak wat bijbrengen.”

Deze kans kon ik niet laten schieten.

Werken op de sport-bso

Inmiddels werkt hij al een aantal maanden in de invalpool. Nog even, en hij krijgt een vaste locatie op jawel: de sport-bso in Zwolle. “Deze kans kon ik niet laten schieten. De invalpool was de perfecte plek om te ontdekken wat ik leuk vond en welke mogelijkheden er zijn. Maar nu vind ik het fijn om een vaste plek te hebben. Dan leer ik de kinderen beter kennen en kan ik een band met ze opbouwen. Daarnaast werk ik straks op een locatie waar sporten een belangrijk thema is, dat is toch wel mijn passie.”

Combinatiebaan

Met twintig uur op contract heeft Maikel nog wat uren te vullen. Dat doet hij met sport- en beweeglessen bij bedrijven, via zijn andere werkgever Fitboutiqs. “Vanuit Fitboutiqs word ik ingezet bij bedrijven voor sport- en beweeglessen. Medewerkers komen onder werktijd een half uur bij mij bewegen. Dat zijn vooral mensen met een zittend beroep.” De les staat in het teken van no-sweat. “Wel zo fijn zodat je daarna niet bezweet aan je bureau zit!”

Alles komt samen

Maikel geeft aan dat het voelt alsof eindelijk alles samenkomt. “Het sporten, bewegen en werken met kinderen: het zat allemaal in mijn opleiding en komt nu terug in mijn werk. Je zou bijna denken, dat het allemaal zo had moeten zijn!”

Ook werken op de bso?

Bekijk gelijk onze vacatures en laat van je horen!

Bekijk vacatures