Werken en leren in de kinderopvang zonder diploma - Doomijn | Kinderopvang

Werken en leren in de kinderopvang zonder diploma

Wil jij graag aan het werk als pedagogisch medewerker in de kinderopvang? Heb je nog geen gekwalificeerd diploma, maar wil je wél snel aan de slag? Dan zijn er bij Doomijn verschillende mogelijkheden waarbij je werken en leren combineert:

  • Pedagogisch medewerker in ontwikkeling (3 tot 6 maanden)
  • BBL-traject (1 tot 2 jaar)
  • Doomijnklas (1 tot 3 jaar)

Pedagogisch medewerker in ontwikkeling (3 tot 6 maanden)

Je hebt een diploma of relevante werkervaring, maar voldoet nog niet aan de kwalificatie-eis van de kinderopvang. Je kunt dan aan de slag als ‘pedagogisch medewerker in ontwikkeling’.

Voorwaarden

Er gelden een aantal voorwaarden om te mogen starten als pedagogisch medewerker in ontwikkeling. Ten eerste heb je een diploma nodig, namelijk:

  • een diploma op minimaal mbo 3-niveau
  • of een havo- of vwo-diploma
  • of een buitenlands diploma met relevante werkervaring

Daarnaast maak je samen met jouw leidinggevende een ontwikkelplan met jouw leerdoelen.

 

Het traject

Voldoe je aan de voorwaarden? Dan gaan we samen kijken wat jij nodig hebt om wel te kwalificeren voor een baan in de kinderopvang. Je hebt hierbij twee opties:

1. Je volgt een Erkenning van Verworven Competenties-traject (EVC-traject)
Tijdens een EVC-traject wordt duidelijk wat jij al kan en weet. Daarbij gaat het vooral om jouw werkervaring. De uitkomsten hiervan worden vastgelegd in een persoonlijk Ervaringscertificaat dat kwalificeert om te mogen werken in de kinderopvang.

2. Je volgt aanvullende scholing
Soms is aanvullende scholing nodig om ervoor te zorgen dat jouw diploma wel kwalificeert. Wat deze scholing is, hangt af van jouw diploma. Via de diplomacheck kom je erachter welke scholing jij nodig hebt.

Doe de diplomacheck

Aan de slag

Als pedagogisch medewerker in ontwikkeling kun je gelijk aan het werk bij Doomijn. Je wordt minimaal 20 uur ingezet op het kinderdagverblijf of minimaal 12 uur op de buitenschoolse opvang. Voordat je start, maak je samen met jouw manager een persoonlijk ontwikkelplan met jouw leerdoelen. Deze bespreek je jaarlijks met jouw manager.

Heb je het traject doorlopen en ben je daarmee gekwalificeerd om te werken in de kinderopvang? Dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd!

Kosten

De kosten die jij maakt bij het volgen van aanvullende scholing of het behalen van een EVC, worden betaald door Doomijn.

Salaris

Bij een baan als pedagogisch medewerker in ontwikkeling hoort natuurlijk een passend salaris; je wordt daarom ingeschaald in schaal 5, trede 7 van de cao kinderopvang.

Starten als pedagogisch medewerker in ontwikkeling

Wil jij aan de slag als pedagogisch medewerker in ontwikkeling? Neem dan een kijkje tussen onze vacatures of stuur een open sollicitatie. Geef daarbij aan dat je nog niet gekwalificeerd bent.

Bekijk de vacatures

Heb je vragen?

Neem dan contact op met onze recruiter Leoné, zij helpt je graag verder!

BBL-traject (1 tot 2 jaar)

Tijdens een BBL-traject ga je werken en leren tegelijkertijd.

Het traject

Als je een BBL-traject wilt volgen bij Doomijn, is het belangrijk dat je ingeschreven staat voor een mbo-opleiding. Als je start, ga je een aantal dagen in de week aan het werk bij Doomijn. Je werkt minimaal 16 uur per week op een buitenschoolse opvang óf minimaal 20 uur op een kinderdagverblijf of peuteropvang. Dit is afhankelijk van de plekken die wij beschikbaar hebben. Tijdens jouw traject krijg je begeleiding van een professionele stagebegeleider. We vinden het belangrijk dat jij alle mogelijkheden krijgt om je te ontwikkelen en daarom kun je ook gebruik maken van ons eigen ontwikkelaanbod.

Afhankelijk van jouw opleiding, behaal je jouw diploma binnen 1 tot 2 jaar. Daarna ben je gekwalificeerd als pedagogisch medewerker!

Kosten

Jouw studiekosten worden betaald door Doomijn. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden; daar maken we samen afspraken over die we vastleggen in een overeenkomst.

Salaris

Zodra je start met jouw BBL-traject bij Doomijn, ontvang je salaris. Je start in salarisschaal 5, trede 7 van de cao Kinderopvang en stroomt ieder leerjaar door naar een volgende trede.

Starten met een BBL-traject

Ieder jaar in april bekijken we hoeveel plekken we beschikbaar hebben. Wil jij je aanmelden voor een BBL-plek? Houd dan onze vacaturepagina goed in de gaten.

Bekijk de vacatures

Doomijnklas (1 tot 3 jaar)

In de Doomijnklas volg je de BOL-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Je krijgt les van docenten van Deltion College in Zwolle en loopt stage op een locatie van Doomijn. Je volgt de opleiding op jouw eigen tempo. Dat betekent dat afhankelijk van je vooropleiding(en) en werkervaring de opleiding 1 tot 3 jaar duurt. Starten kan wanneer jij dat wil; het hele jaar door!

Lees meer over de Doomijnklas

BOL of BBL: wat past bij mij?

BOL staat voor Beroeps Opleidende Leerweg en BBL voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Wat zijn de verschillen?