Leren en ontwikkelen - Doomijn | Kinderopvang

Leren en ontwikkelen

Jouw ontwikkeling vinden we heel belangrijk. Daarom bieden we je allerlei handvatten zodat jij jouw werk als pedagogisch medewerker zo goed mogelijk kunt doen. Waar zie je dat in terug?

We bieden jou:

  • Een wisselend aanbod van pedagogische trainingen en workshops
  • (Persoonlijke) begeleiding van onze eigen pedagogisch coaches
  • Scholing op aanvraag, in overleg met jouw manager
  • Trainingen en cursussen uit onze eigen Travers Academie
  • €300,- budget vrij te besteden voor de Lekker Bezig app van Achmea

Een goede start

Nadat je bent gestart bij Doomijn, word je uitgenodigd voor een pedagogische introductietraining. Zo start je jouw loopbaan bij Doomijn met dezelfde kennis als de rest van jouw collega’s. Je leert hier alles over thema’s zoals veiligheid en gezondheid, het protocol kindermishandeling en ons pedagogisch beleid. Daarnaast volg je in de eerste maand een cursus EHBO en bekijken we of je voldoet aan de taaleis Nederlands. Doe je dat nog niet, dan kun je daar via Doomijn een toets voor maken.

Pedagogische trainingen en workshops

Het aanbod pedagogische trainingen en workshops wisselt ieder jaar. Daarbij kijken we altijd naar wat er speelt op de werkvloer en wat de behoeftes zijn van onze medewerkers. Hierbij kun je denken aan een workshop over baby- en kindgebaren of een training stagebegeleiding.

‘’Het begin van al het leren is verwondering.’’

Albert Einstein

Ondersteuning van Pedagogiek, Kwaliteit en Ontwikkeling

Hoe kun jij je kwaliteiten goed inzetten zodat je nóg beter klaar kunt staan voor kinderen? Onze pedagogisch coaches kijken op de werkvloer met je mee en geven tips, advies en ondersteuning. Ook denken ze met je mee over hoe jij kinderen kunt prikkelen met spelaanbod, materialen, de inrichting van de speelleeromgeving en vrij spel. Heb je inspiratie nodig voor een leuke activiteit? Dan kun je onze activiteitenconsulenten inschakelen.

Meer lezen

Scholing op aanvraag

Heb je ambities om door te groeien of wil je je ergens in specialiseren? En vind je dit aanbod niet terug in onze trainingen en workshops? Dan kun je daarover in gesprek gaan met jouw manager: wat is jouw ontwikkelbehoefte en hoe kunnen we je daarin ondersteunen? Samen kijken we naar de mogelijkheden!

Travers Academie

Doomijn is onderdeel van de maatschappelijke organisatie Travers. Daarom kun je ook gebruik maken van de Travers Academie. Dit trainingsaanbod richt zich op jouw persoonlijke ontwikkeling en wisselt ieder jaar.

Lekker Bezig: voor nu en later

Wij vinden het belangrijk dat jij met veel plezier je werk doet, nu én in de toekomst. Daarom krijgt iedere medewerker van Doomijn een persoonlijk budget van €300,- om te besteden aan opleidingen en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling uit de Lekker Bezig app van Achmea. Hier kun je kiezen uit ruim 1000 opleidingen, trainingen en cursussen over onder andere loopbaanontwikkeling, vitaliteit en financiën.