Wat verdien je als pedagogisch medewerker in de kinderopvang? - Doomijn | Kinderopvang

Wat verdien je als pedagogisch medewerker in de kinderopvang?

Als je gaat werken als pedagogisch medewerker in de kinderopvang, wordt jouw salaris bepaald aan de hand van de Cao Kinderopvang. In deze blog lees je daar meer over.

Het salaris van een pedagogisch medewerker

In de kinderopvang zijn alle salarissen vastgesteld volgens de Cao Kinderopvang. Het salaris van een pedagogisch medewerker is dus bij elke organisatie hetzelfde. Jouw salaris wordt bepaald aan de hand van de salarisschaal die bij jouw functie hoort. Welke salarisschaal dat is, staat in de functiematrix. In het geval van de functie pedagogisch medewerker is dat salarisschaal 6. Een salarisschaal bestaat vervolgens uit schaalnummers. In welk schaalnummer jij terecht komt, hangt af van de ervaring die je als pedagogisch medewerker hebt opgedaan.

Bij een voltijddienstverband (36 uur) ligt jouw brutosalaris tussen de € 2.539,- en € 3.489,- . Wat je precies gaat verdienen als pedagogisch medewerker is lastig te zeggen. Dit hangt af van jouw ervaring en het aantal uren dat je gaat werken.

Salarisverhoging

Jaarlijkse verhoging

Jouw salaris wordt ieder jaar met één salarisnummer verhoogt. Dat noemen we ook wel een periodiekmaand. Dit houdt in dat jouw salaris stijgt na ieder extra jaar dat jij in dienst bent. Dit gebeurt net zolang totdat je het hoogste salarisnummer hebt bereikt van de salarisschaal van jouw functie.

Doorgroeien

Als je doorgroeit naar een andere functie, kan het zijn dat je recht hebt op een ander salaris. Bij de functie van pedagogisch coach hoort bijvoorbeeld een andere salarisschaal dan bij de functie van pedagogisch medewerker. Bij Doomijn hebben we verschillende doorgroeimogelijkheden. Hierbij kun je denken aan de functie van pedagogisch coach of junior manager. Je kunt ook een andere functie naast jouw huidige baan gaan doen, zoals consulent of BPV-coördinator. Wil je liever iets totaal anders doen? Neem dan eens een kijkje bij één van onze andere labels. Doomijn Kinderopvang valt namelijk onder de maatschappelijke organisatie Stichting Travers, net zoals ZwolleDoet!, Hedon en Travers Welzijn.

Doorgroeien bij Doomijn

Na veertien jaar als pedagogisch medewerker bij Doomijn te hebben gewerkt, zocht Kim (35) een nieuwe uitdaging. Die vond ze heel dichtbij, namelijk op de afdeling Management Ondersteuning bij Doomijn.

Lees het hele verhaal
boom beer

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Zoals al eerder benoemd, is het salaris van een pedagogisch medewerker bij iedere kinderopvangorganisatie hetzelfde. De secundaire arbeidsvoorwaarden daarentegen niet. Dit zijn extra voordelen bovenop je normale salaris. Dit zijn de extra voorwaarden bij Doomijn:

  • Toegang tot onze eigen academie met trainingen en cursussen
  • Een spetterend nieuwjaarsfeest bij onze collega’s in Hedon
  • 3% eindejaarsuitkering
  • 8% vakantietoeslag
  • Een fietsplan
  • Mantelzorgvriendelijk hr-beleid
  • € 0,23 p/km reiskostenvergoeding woon-werkverkeer
  • Budget van € 300,- voor Lekker Bezig app
  • Pensioenregeling Pensioenfonds Zorg & Welzijn
  • Collectiviteitskorting op aanvullende verzekeringen bij Zilveren Kruis, VGZ en Achmea

Werken bij Doomijn

Wil jij werken bij Doomijn? Check gelijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie.

Bekijk vacatures