Veelgestelde vragen Archive - Doomijn | Kinderopvang

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je het antwoord op de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag, en nog veel belangrijker, het antwoord dat je zoekt niet op deze pagina? Geen probleem! De afdeling Klantadvies helpt je graag verder.

Zit luiers bij de prijs inbegrepen?

Als je kind naar een kinderdagverblijf (niet bij de peuterspeelzaal) van Doomijn gaat zit luiers inbegrepen bij de prijs.

Wat doet de oudercommissie en hoe meld ik mij hiervoor aan?

Wil jij bijdrage aan de kwaliteit van de opvang en actief betrokken worden? Dan is het misschien wel wat voor jou om bij de oudercommissie van jouw opvang te gaan. Een oudercommissie behartigt de belangen van alle ouders van de kinderen op de opvang. Zij geven (gevraagd en ongevraagd) advies om de kwaliteit van de opvang te bewaken en te verbeteren. Ook de communicatie naar ouders speelt hierin een rol. Als lid van de oudercommissie praat je mee over beleid en over de mate van betrokkenheid van ouders bij verschillende kwesties. Een oudercommissie vertegenwoordigt alle ouders. In die vorm werk je samen met Doomijn aan goede opvang. Neem contact op met een van de pedagogisch medewerkers of de manager van jouw locatie om je aan te melden voor de oudercommissie of centrale cliëntenraad (ccr).

Ik wil liever geen rondleiding op locatie volgen, hoe kom ik dan meer te weten over een locatie?

Het is ook mogelijk een digitale rondleiding aan te vragen. Je ontvangt dan een filmpje van de locatie, na afloop kun je (video)bellen met één van de pedagogisch medewerkers. Een digitale rondleiding aanvragen gaat op dezelfde manier als het aanvragen van een fysieke rondleiding. Na jouw aanvraag nemen we contact met je op en vragen we je waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Die vind je via deze link.

Op welke officiële feestdagen is Doomijn gesloten?

Klik hier voor een overzicht van de sluitingsdagen op officiële feestdagen bij Doomijn.

Hoe kom ik bij het ouderportaal: mijndoomijn?

Download de app. Vul 'Doomijn' in bij de url en klik op 'volgende'. Log in met de gegevens die je via de mail ontvangen hebt.

Wat zijn de openingstijden van de buitenschoolse opvang?

De openingstijden verschillen per locatie. De bso gaat open op het moment dat de school uit is. De bso-locaties sluiten om 18.15 uur.

Hoe is het vervoer van school naar de bso geregeld?

In de meeste gevallen haalt de pedagogisch medewerker van de locatie jouw kind lopend van school. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden met de bakfiets, bus of auto. Dit wordt uiteraard geregeld door Doomijn. Benieuwd wat van toepassing is op de locatie van jouw kind? Neem dan contact op met de afdeling Klantadvies. 

Mag ik een keer kijken op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of de bso?

Wij zouden het heel leuk vinden als je komt kijken! We vertellen je graag alles over onze opvang tijdens een rondleiding! Een rondleiding voor jouw locatie kan je hier aanvragen.

Op welke kinderdagverblijf-locaties bieden jullie nog SUPERflex aan?

Voor SUPERflex kun je terecht op de kinderdagverblijflocaties Burgemeester van Walsumlaan (Zwolle), het Kleine Woud (Apeldoorn) en Nieuwstraat (Alteveer).

Wat zijn de openingstijden van het kinderdagverblijf?

De kinderdagverblijven zijn geopend van 07.30 - 18.15 uur. Enkele locaties zijn zelfs vanaf 07:00 uur tot 19:00 uur geopend. Bekijk de locatie naar keuze op onze website voor de exacte openingstijden of neem contact op met Klantadvies.

Mag ik een keer kijken op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of de bso?

Wij zouden het heel leuk vinden als je komt kijken! We vertellen je graag alles over onze opvang tijdens een rondleiding! Een rondleiding voor jouw locatie kan je hier aanvragen.

Mijn kind ontwikkelt zich niet zoals andere kinderen. Kan het dan wel bij een peuterspeelzaal van Doomijn terecht?

Bij Doomijn geloven we in de kracht en eigen ontwikkeling van ieder kind. Ontwikkelen gaat vanzelf. Ieder kind is uniek en doet het op zijn of haar eigen manier. We kunnen ons voorstellen dat een kind bij sommige ontwikkelingsgebieden een klein beetje hulp kan gebruiken om hun eigen kracht naar boven te halen, en dat bieden wij met liefde! Deze ondersteuning hebben we gewoon in huis denk aan voorschoolse educatie of kinderopvang plus,  en mocht het nodig zijn, dan werken we daarbij samen met andere organisaties.

Mag ik een keer kijken op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of de bso?

Wij zouden het heel leuk vinden als je komt kijken! We vertellen je graag alles over onze opvang tijdens een rondleiding! Een rondleiding voor jouw locatie kan je hier aanvragen.

Wanneer is de peuterspeelzaal open?

De peuterspeelzaal is het hele jaar geopend met uitzondering van officiële vakantieweken in de desbetreffende regio en op de officiële feestdagen.

Wat kost de peuterspeelzaal?

De hoogte hiervan is afhankelijk van je bruto gezinsinkomen en van de gemeente waarin je woont. Onder het kopje "tarieven" wat je terugvindt op de locatiepagina naar keuze vind je meer informatie over de ouderbijdrage van de peuterspeelzaal.

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind aanmelden voor de peuterspeelzaal?

Er is geen minimale leeftijd om je kind aan te melden voor de peuterspeelzaal. Vanaf 2 jaar kan een kind starten op de peuterspeelzaal.