Peuterspeelzaal de Toermalijn - Doomijn | Kinderopvang

Peuterspeelzaal de Toermalijn

In het hart van de wijk Zuidbroek in Apeldoorn en midden in multifunctioneel centrum Het Kristal: hier vind je Peuteropvang De Toermalijn. Een heerlijke en gezellige plek om te ontdekken wat de wereld allemaal te bieden heeft..

Openingstijden

Maandag 08.00 - 12.00 uur
Dinsdag 08.00 - 12.00 uur
Woensdag 08.00 - 12.00 uur
Donderdag 08.00 - 12.00 uur
Vrijdag 08.00 - 12.00 uur

Een wereld vol mogelijkheden en plezier!

We hebben het goed voor elkaar bij De Toermalijn. We worden namelijk omringd door mogelijkheden. In ons gebouw zitten vier scholen waaronder Dalton Sterrenschool De Vliegenier en PCBO De Diamant met wie we nauw samenwerken. We spelen samen binnen en buiten. Dat is naast heel gezellig ook leerzaam. We ontdekken hoe leuk het is om hier straks naar een van de scholen te gaan. We maken zelfs al vriendjes! Bij peuteropvang De Toermalijn hebben we groepen met een specifiek VE aanbod en regulier peuteraanbod. Voor de VE groepen is Dalton Sterrenschool De Vliegenier de koppelschool.

Onze peuterspeelzaal heeft twee ruimtes die pal naast elkaar liggen. We hebben dus alle ruimte en vrijheid om te bewegen en om op verkenning te gaan. Vooral dat laatste doen we graag. Sterker nog: zo leren we wat het is om zelfstandig en verantwoordelijk te zijn. Samenwerken vinden we ook fijn. Dat gaat allemaal spelenderwijs via Kaleidoscoop, de VE methode waarmee we de wereld op onze eigen manier kunnen ervaren en beleven.

Dankzij mooie programma’s en structuren biedt onze opvang een herkenbare en vertrouwde omgeving. Gezonde regelmaat dus. Kinderen weten zelf trouwens precies wat ze leuk en spannend vinden. Dus er is ook alle ruimte voor eigen wensen en ideeën. En die zijn altijd verrassend gezellig. Kom dus gauw eens kijken in onze wereld vol mogelijkheden en plezier!

Doorgaande leerlijn

Doomijn Kinderopvang werkt voor deze locatie onder andere samen met Dalton Sterrenschool De Vliegenier en PCBO De Diamant volgens een uniek concept waarin onderwijs en kinderopvang hand in hand gaan. Samen bieden we een doorgaande leerlijn voor kinderen van 0-13 jaar. Zowel in het onderwijs als de kinderopvang is er veel aandacht voor eigen ontwikkeling, samenwerken en zelfstandigheid. Dit maakt de stap naar de basisschool straks klein.

Fotomomenten

Op onze locaties is elke dag er één vol verwondering. Of het nu binnen of buiten is: we gaan op ontdekking in de kinderwereld. We delen onze avonturen en raken niet uitgepraat! Wat we doen op onze opvang, ontdek je met onze locatie-updates:

30 juni 2022

Thema ‘het lichaam’

We maken van alle peuters een omtrek van hun lichaam. Samen tekenen zij ogen, oren, mond, haren en natuurlijk kleding!

29 november 2021

Thema Sinterklaas

We hebben de tafel ingericht voor het thema Sinterklaas. We lezen boekjes, spelen met de handpoppen en zingen liedjes voor Sint en Piet.

11 november 2021

Het is herfst!

Met de peuters werken wij aan het thema herfst. We hebben een mooie thematafel in de groep voor de kinderen om naar te kijken en mee te spelen.

Een team van enthousiaste medewerkers

Sophie

pedagogisch medewerker

Karien

pedagogisch medewerker

Martine

pedagogisch medewerker

Suzanne

pedagogisch medewerker

Marieke

VE-coach

Marijke van Meer

manager

Ontwikkeling stimuleren

We stimuleren het spelend onderzoeken van de wereld en dagen kinderen uit om hun eigen mogelijkheden en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo dragen we bij aan hun groei, zelfredzaamheid, eigenheid en zelfvertrouwen. Dat doen we onder andere door allerlei leuke en spannende activiteiten aan te bieden en door gebruik te maken van methodes die aandacht besteden aan alle ontwikkelingsgebieden. In een veilige en ongedwongen sfeer, waarbij plezier voorop staat. Daarbij hebben we oog voor een veilige en tegelijkertijd uitdagende inrichting van onze binnen- en buitenruimtes. Onze medewerkers zijn opgeleid om de ontwikkeling van jouw kind goed te volgen.

Peuterspeelzaal Apeldoorn 2023

Ouderbijdrage peuterspeelzaal 2022 – Apeldoorn

Tarieven Uurtarief
uurtarief peuteropvang € 10,88

Blog & magazines